Лайката помага за изурсяването на косата

Ако искате да имате покоряващо руса коса, но не смеете да се подложите на изсветляване с амонячна или дори с безамонячна боя за коса, можете да постигнете този ефект с помощта на билката лайка. Разбира се, при черна коса подобна мярка няма как да се приложи – с помощта на билкови отвари златистата коса е непостижима.

За приготвянето на изсветляваща отвара от лайка е необходимото да залеете две супени лъжици лайка с чаена чаша вряла вода. След като престои около час, отварата се прецежда, добавя се една лъжичка кислородна вода и се нанася върху косата.

След около 30 минути се отмива с топла вода и шампоан.

Съществува и друг вариант, при които четири супени лъжици изсушена лайка се заливат с две чаени чаши водка. Оставят се да престоят две седмици.

След като тези две седмици изтекат, сместа се разбърква и се оставя за още две.

Когато и това време измине, се разбърква отново, прецежда се и се нанася върху косата. Престоява 40 минути, след което се отмива с топла вода и шампоан.

Друг способ за известляване на косата с лайка предвижда заливането на три супени лъжици лайка с половин литър вода. След две седмици сместа се разбърква, прецежда и към нея се добавя една супена лъжица кислородна вода. Нанася се върху косата и след половин час се отмива.

 

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *