Лайката помага за изурсяването на косата

Ако искате да имате покоряващо руса коса, но не смеете да се подложите на изсветляване с амонячна или дори с безамонячна боя за коса, можете да постигнете този ефект с помощта на билката лайка. Разбира се, при черна коса подобна мярка няма как да се приложи – с помощта на билкови отвари златистата коса е непостижима.

За приготвянето на изсветляваща отвара от лайка е необходимото да залеете две супени лъжици лайка с чаена чаша вряла вода. След като престои около час, отварата се прецежда, добавя се една лъжичка кислородна вода и се нанася върху косата.

След около 30 минути се отмива с топла вода и шампоан.

Съществува и друг вариант, при които четири супени лъжици изсушена лайка се заливат с две чаени чаши водка. Оставят се да престоят две седмици.

След като тези две седмици изтекат, сместа се разбърква и се оставя за още две.

Когато и това време измине, се разбърква отново, прецежда се и се нанася върху косата. Престоява 40 минути, след което се отмива с топла вода и шампоан.

Друг способ за известляване на косата с лайка предвижда заливането на три супени лъжици лайка с половин литър вода. След две седмици сместа се разбърква, прецежда и към нея се добавя една супена лъжица кислородна вода. Нанася се върху косата и след половин час се отмива.

 

Лайката помага за изурсяването на косата
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *