Лайката е добър помощник при зъбобол

В тибетската медицина лайката ечудодейно средство за подмладяване

При зъбобол не винаги болният може да се обърне към стоматолог. Приведените по-долу рецепти ще помогнат за облекчаване на болките.

Вижте и: Култовата публикация за избелване на зъби!

Лечебни рецепти при зъбобол:

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Начин на приготвяне:

При зъбобол може да се доверите на лайка

Сварява се градински чай и с топлата вода се прави гаргара, като се стараете възможно най-дълго време отварата да стои върху болния зъб. Изстиналата отвара се изплюва и се приема нова 4 – 5 пъти в рамките на 30 минути. Болката стихва.

В тибетската медицина лайката се смятала за чудодейно средство за подмладяване. Монасите пиели настойка от лайка преди сън и повтаряли процедурата сутрин.

Съвременната френска фитотерапия препоръчва настойка от лайка в случаи на злоупотреба с кафе или цигари, съпроводени със сърцебиене, гадене, световъртеж, слабост, изпотяване.

Начин на приготвяне – две супени лъжици лайка се кипват в 100 мл вода, като към тях се прибавя и един лист смрадлика, но след махането на сместа от огъня. Стои 20 минути, след което се прецежда и се прави топла гаргара.

Лайката е ефикасно лечебно и козметично средство благодарение на богатия си състав от полезни вещества. Тази често срещана билка е една от най-предпочитаните като домашно лекарство. Как да използваме лайката и какви са другите й ценни влияния?

Из 202 китайски рецепти мед.ф-р Мария Мартинова

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *