Лайка и топло мляко при безсъние

Сигурно всеки от вас е имал случай, когато едва е дочаквал да се отпусне в мекото легло, но веднъж легнал, така и не можещ да заспи. Това се случва, когато организма се преумори. Или просто страдате от безсъние. В този случай, за да помогне на тялото и нервната система да се отпусне, ще ви помогне чаша топло мляко.

Специалистите са на мнение, че между вечерята и съня трябва да има дълга пауза, но ние не говорим за постоянна практика, а само за случаите, когато не можем да заспим. „Приспивните” хранителни продукти снемат мускулното напрежение, успокояват нервната система, стимулират изработването на хормоните серотонин и мелатонин и не притесняват стомаха. Ето някои от тях, които могат да помогнат и на вас:

Чай от лайка- то е популярно средство за преспиване още от най- стари времена и заема първо място сред успокояващите напитки. Лайката има лек сънотворен ефект и служи като идеален натурален релаксант, както за тялото, така и за душата.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Топло прясно мляко- в Англия и САЩ често преди лягане пият топло прясно мляко. Бялата течност съдържа триптофан- аминокиселина, която има успокояващи свойства и съдържа калций, който помага на мозъка да усвои триптофана. Освен това млякото въздейства на психиката. То сякаш потапя човек в полузабравено усещане за ранното му детство, когато чашата прясно мляко е олицетворявала покоя и уюта. В топлото мляко може да се добавят билков чай и малко мед. Неголямата доза глюкоза заставя мозъка да блокира орексина- неврохормон, който отговаря за възбуждането на нервните клетки.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *