2 рецепти за хидратирана коса с лайка

Предлагаме ви да върнете прекрасния външен вид на косата си с лайка!

Лайката е не само красиво растение. Тя е и източник на изобилие от полезни вещества, сред които етерично масло, витамин С и провитамин А, още салицилиова киселина. Комбинацията от тези полезни вещества превръща растението не само в лек за различни болести, но и в идеалното средство за поддържане на здрава и красива коса.

Демир бозан билки за бъбреци

Лайка за здрава коса!

Предлагаме ви да си приготвите именно това – 2 рецепти с лайка за хидратирана коса, за здраве и красота:

–          Вода с лайка – за изплакване на косата и за дълбочинно хидратиране се приготвя специална вода, като в емайлиран съд се поставя 30 грама цвят от билката и 3 грама листа от бял равнец. Билките се заливат с литър вода и се оставят на огъня да врат поне 10 минути. След отдръпването се оставят за 2 часа, а по-късно се добавят и 200 мл ябълков оцет. Сместа е готова за употреба след 24 часа, като 200 мл от нея са достатъчно количество, което се добавя към водата за изплакване;

–          Настойка с лайка – за лъскава, пухкава и хидратирана коса се приготвя настойка от лайка, като равни количества лайка, невен, дъбови кори и коприва се смесват. От сместа се взема 1 с.л. и се поставя в литър вряла вода. След 30 минути течността се прецежда и с нея се изплаква косата след измиване.

социални мрежи

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *