Лапа от кестени при шипове

Прилагани, като лапа кестените са едно много добро средство за спиране на непоносимата болка причинена от шипове

Изписани са много статии за заболяването наречено шипове. Всеки, който страда от тях знае, че болката е направо непоносима. В аптечната мрежа се предлага голямо разнообразие от кремове и мазила срещу шиповете. Ние обаче ще ви предложим напълно натурална рецепта, която няма да навреди на кожата ви от кестени. А и няма да ви налага да давате пари за лекарства, защото кестени можете да си съберете от всякъде. Доста проста е за изпълнение, не са ви нужни някакви специални умения за приготвянето ви, а ефекта е добър. Болките се облекчават и вие отново ще можете да се движите свободно и да извършвате ежедневните си задължения без да ви боли.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки
Конски кестен срещу шипове

Конски кестен срещу шипове

Конски кестен

Короната на конския кестен има вид на конус, а стъблото на дървото има кора със сиво-кафяв цвят. Цветовете на конския кестен са изправени нагоре и са събрани в гроздовидни съцветия. Плодовете са скрити в зелена „кутийка“, която има бодли. В България конски кестен има в Преславкия балкан, но той е защитен вид. В парковете и градините има диво растящи кестени.

Рецептите с кестени за спиране на болката причина от шипове

1. Лапа от кестени – ползват се 8-10 кестена. Измивате ги добре и ги сварявате в съд. Изваждате ги и ги намачквате. Трябва да получите нещо, като тесто, което се налага върху шиповете. Преди да го наложете намажете със зехтин местата, на които ще налагате кестеновото тесто. На ден слагайте кестенова лапа по 4 пъти (може да използвате едно и също тесто един ден, но ако имате време и приготвяте ново ефекта ще е по-добър). Лечението ще прилагате само 7 дена, след което ще го прекратите за 3 дена и при нужда го възстановявате за още един курс.

2. Конски кестен и камфоров спирт – измивате точно 6 броя конски кестен, а след това ги смилате, като може да използвате блендер. Към смлените конски кестени добавяйте по-малко камфоров спирт. Слагайте от него, докато получите кашичка наподобяваща вазелин. Мехлема ви срещу шипове е готов. Намажете с него болезнените зони. После завийте мястото с лист от зеле (прясно). Спете с превръзката.

3. Чесън + конски кестен – съберете си кестени и ги смелете. Обелете 40 броя скилидки чесън. Вземете буркан (800 милилитра), започнете с наредбата на ред счукани конски кестени, ред чесън и така, докато буркана се напълни до средата. Допълнете го с газ. Приберете илача на тъмно за 40 дена. Преди да започнете да използвате на намазване на болезнените зони, го прецедете. Мажете докато илача хубаво попие в кожата. Мажете се само вечер. Ползвайте го месец.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *