Лек за стотинки – сода за хляб

Сода за хляб – всеки я познава, като средство за готвене, за почистване на дома, ползите и в градината, но и за лечение

Сода за хляб

Всички я използваме почти всеки ден в кулинарията, много от нас я ползват за почистване на плочки печки и други, а трети я използват в градината. Ние пък ще ви предложим рецепти за лечение с нея, които са помогнали на много хора да облекчат болките и да подобрят здравословното си състояние. Неко първо кажем как се съхранява тя. Добре е да я държите в шкафче, в което няма влага. Макар содата за хляб да има голяма трайност, ако все пак не сте сигурни, когато точно сте я купили и дали нейните свойства са се запазили, можете да я тествате. Самото тестване става, като вземете една лъжица и сипете в нея щипка сода. После отгоре капвате няколко капки оцет. Ако шупне, значи свойствата и са запазени и можете да я използвате, ако пък ли не най-добре си купете ново пакетче/кутийка.

Лек за стотинки - сода за хляб

Лек за стотинки – сода за хляб

Рецепти за лечение със сода за хляб

1. При уморени крака – в 10 литра топла вода разтворете сода за хляб 5 чаени лъжички. Натопете краката си в ги дръжте в нея 20-тина минутки. Умората от тях ще изчезне. Можете да използвате същата рецепта и за цялото тяло. Разтворете сода във ваната ви. Количеството сода, което ще разтворите е в зависимост от водата във ваната. Ваната със сода успокоява тялото.

2. Болка в мускулите след тренировка – тук отново ще разтворите разтворете сода във ваната, нека тя бъде чаена чаша. Потопете се и постойте в нея 15-тина минутки. После вземете памучна кърпа и я топнете във водата, в която е разтворена содата. Направете с нея компрес върху болезнените участъци.

“Демир

3. Срещу брадавици – тук содата ще си „съдейства” с лимонов сок, за да се елиминират грозните брадавици. Напълнете една равна лъжичка за кафе със сода. Капнете върху нея няколко капки лимон сок. Разбъркайте. Трябва да получите гъста каша. После получената каша се налага върху брадавицата. Превържете и оставете компресчето 24 часа. Прилагайте метода докато брадавиците изчезнат.

4. При екзема – тук също много добре действа ваната с топла вода, във която е разтворена чаена чаша сода за хляб. Киснете се в нея 10-минутки. Ваната е вариант, когато екземата се простира върху цялото тяло. В случай, че се е локализирала на едно място можете да използвате домашно направено мехлемче. Мехлемчето се прави от топла вода – супена лъжица и сода – 3 супени лъжици. С пастата се намазват засегнатите зони. Оставете да действа 10-тина минутки и после изплакнете третираната зона с вода.

5. Киселини – може би всички са използвали содата за „убиване” на киселините. Да тя помага, като разтворите кафена лъжичка сода в чаша вода и я изпиете на малки глътки. Все пак сме длъжни да споменем, че това е вариант за облекчаване на киселините, но в никакъв случай не се препоръчва за ежедневно използване.

6. Зачервени венци – смесват се малко повечко съставки, които са: сол – 4 кафени лъжички, сода за хляб – 4 кафени лъжички, кислородна вода 3% – 1 кафена лъжичка, питейна вода – 3 кафени лъжички, хлорхексидин 2% – 3 кафени лъжички. Всичко това се смесва с цяла паста за зъби, която обаче е без ментол. Разбърква се и се оставя за престой от 2 дена. Всяка сутрин намазвайте венците, като пазите зъбите. Дръжте пастата 15 минутки и изплаквайте. Прилагайте 15 дена. После направете почивка от 3 месеца и при нужда повторете намазването с домашната паста при болни венци.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *