Ленено масло срещу множество заболявания

Лененото масло е един незаменим продукт, който може да се използва като хранителна добавка. Засилва в пъти естествените сили на организма, освен това благодарение на своя състав е най-добрата профилактика срещу сърдечни заболявания. По своето съдържание на ненаситени мастни киселини лененото масло се доближава до рибеното. Някои съвременните изследвания показват, че употребата на ленено масло може да намали риска от инсулт с до 37%.

Народната медицина препоръчва редовна консумация на ленено масло при наличието на глисти, различни язви и киселини. Медицината го определя като полезно срещу заболявания като диабет, атеросклероза, исхемична болест на сърцето и други. Ако сте решили да използвате лененото масло, препоръчва се дневната му доза да е 1-2 супени лъжици. Може да се приема и под формата на капсули, като в този случай зависи колко мг е таблетката, но не по-малко от 2-3 капсули на ден след или по време на хранене.

Маслото от лен има
Най-важните компоненти на лененото масло са мастните киселини: Омега-3 (60%), Омега-6 (20%), Омега-9 (10%) и други ненаситени мастни киселини (10%).голяма богатство от полезни вещества. Например витамин F (46%), който не се синтезира в организма, ценни киселини, голямо количество витамини А и Е, калий, магнезий, цинк, протеини, фибри и други биологично активни вещества, необходими за здравословното хранене.

“Фигурин

Омега-3 киселините присъстват в достатъчно количество единствено в рибеното и в лененото масло. Затова тези масла притежава специфична миризма, която е гаранция за високо качество и чистота (т.е. няма други примеси).

Смята се, че всекидневната употреба на ленено масло способства за профилактиката на сърдечните пристъпи, инсулта, инфаркта, намаляване на артериалното налягане, намаляване на риска от развитие на рак на гърдата и правото черво, понижаване на честотата на диабетична невропатия.

Лененото масло облекчава и протичането на пременструалния синдром и периода на менопаузата при жените, подобрява състоянието на кожата и косата, укрепва нервната система, работата на бъбреците. То способства за повишаването на остротата на зрението и за лечението на астма. Лененото масло може да се приема в чист вид, но може и да се смесва с мед, плодове или сиропи.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *