Лечебна билкова рецепта помага при гастрит

Тя може да се приложи, ако спазмите са в голяма степен поносими

Гастрита представлява остро възпаление на стомашната лигавица, причинено от различни фактори: злоупотреба с много гореща или студена храна, напитки, пикантни храни, алкохол, преяждане, продължителна употреба на някои лекарствени средства . Стандартни симптоми: сухота в устата или обилно слюноотделяне, тъпа болка в стомаха тежест в горната част на корема, гадене виене на свят, езикът е обложен със сиво бял цвят. Най-често виновник за появата на гастрита е бактерията Хеликобактер пилори (Helicobacter pylori).

Лечебна билкова рецепта помага при гастрит

В последно време зачестяват лекарствените остри гастрити, появяващи се след употреба на аспирин и други болкоуспокояващи средства, лекарства, понижаващи и кръвното налягане, сулфонамиди, надбъбречни хормони. Острият гастрит е една от ранните и чести прояви на редица отравяния – с хинин, хлороформ, химични препарати и др

Специалистите съветват при първите съмнения за развитието му да се потъри лекарски съвет. Ако обаче състоянието не е особено тежко и спазмите са в голяма степен поносими, можете да приложите лечение в домашни условия чрез тази билкова рецепта.

“Фигурин

Лечебна билкова рецепта при гастрит:

Начин на приготвяне – 50 г листа от смокиня се заливат с 400 мл вряща вода. Оставя се да ври около 20 минути в захлупен съд. Може да се подслади с мед или захар. Пие се по 1/2 ч.ч. преди ядене 3 пъти дневно.

Из билковите рецепти на д-р Стоян Бахчеванов, ученик на Лечителя Петър Димков

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *