Лечебни рецепти за болки в краката

Когато болките в краката са системни и не се касае за сериозно заболяване на ставите и подобни, тогава може да използвате някои от следните билкови рецепти.

1. Един литър биволско мляко се сварява и се оставя да изстине. Изцежда се в него един лимон. Млякото се пресича. Прецежда се. Суроватката се изхвърля. Остава гъстата смес, изварата, някъде около 100-150 грама. Намазват се краката с тази смес и стоят 1-2 часа. Това количество стига за 2 дни.

2. Ходилата се мажат със смес от тютюн и мед по равни части.

3. Взема се кората от типов хляб, залива се с газ и отгоре се наръсва ситно счукана морска сол. Връзва се на петите. Прави се няколко пъти.

4. Вари се китка пъстра детелина в 1 л вода. Прецежда се и се добавя още толкова газ. Правят се бани на краката 3-4 вечери.

5. Ако не минават болките в петите на краката при напарване вечер с топла вода, да се приложи следното: взема се обикновена хума, която е стояла най-малко няколко дни на открито, свободно облъчвана както от слънцето, така и от луната. По този начин тя е увеличила лечебните си свойства. Залива се с вода с температурата на тялото и се размесва в дървен или стъклен, но не и метален съд. Приготвената лапа се слага вечер върху болното място и се превързва с плат или бинт. Престоява 3 часа и половина. Прави се 1 седмица. Хумата се употребява еднократно, след което се подменя.

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *