Лечебни рецепти свалят високото кръвно

Високото кръвно налягане все повече се среща при все по-млади хора. Причината е начина на живот – стреса, неправилното хранене, липсата на движение. Самото състояние, известно още като хипертония, е състояние при което системното артериално (кръвно налягане) е повишено. Това означава че сърцето трябва работи по-трудно, отколкото би за да изпомпва кръв в тялото. За високо кръвно налягане се приемат стойности над 140 mm/Hg за систолното и над 90 mm/Hg  за диастолното налягане.

Демир бозан билки за бъбреци

Казано по прост начин, кръвното налягане е налягането, което кръвта упражнява върху нашите кръвоносни съдове, а кръвта упражнява това налягане поради факта, че сърцето като помпа, изхвърля периодично кръв към органите, посредством една затворена тръбеста система (кръвоносната система), чийто артериален дял има определена вместимост. Освен това кръвта придвижвайки се в кръвоносните съдове, изпитва триене. От една страна е налице периодично изтласкване на кръвта от сърцето, а от друга противодействието, което кръвта среща при движението си в артериалните съдове. В резултат на това кръвта се намира под значително налягане.

Как да си помогнем, ако от известно време сме забелязали, че вдигаме малко над 140 кръвно? Преди всичко трябва да променим начина си на живот. Хранене, спорт. Избягвате солта, алкохола, натоварването. Наред с това можете да обърнете внимание и на някои билкови и натурални отвари. Такива за хипертония може да намерите много. Предлагаме ви само някои от най-известните и ефикасни.

1. 2 шепи плод от червен глог кипва в 500 г вода и с 3 листа от лоза ври 10 минути. Сваля се от огъня и се изцежда 1 лимон. Пие се по 50 г на гладно

2. В 150 г студена вода се слагат 2 супени лъжици ябълков оцет и 2 супени лъжици мед. Разбърква се и се пие 3 пъти преди ядене.

3. 1 глава обелен чесън се счуква и се смесва с кофичка кисело мляко. Престоява 1 нощ и на следващия ден се взема на 2-3 пъти.

4. 1 супена лъжица канела, размита с вода, се пие на гладно 1 път дневно в продължение на 10 дни. Кръвното се измерва на 3 дни.

5. Вземат се 5 глави чесън, почистват се и се счукват. Добавят се 10 счукани орехови ядки и 5 супени лъжици мед. Всичко се смесва и се държи в хладилник. Приема се по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден 30 минути преди ядене.

6. 5 г пчелно млечице се разбърква в 250 г мед и се изяжда за 15 дни по 1 кафейна лъжичка 3 пъти на ден. Да се държи в хладилника!

7. 2 лъжици царевично брашно се разбъркват в 400 г вода. Престоява 30 минути. Наново се разбърква и се оставя да стои още 30 минути. Пие се на гладно в продължение на 2 седмици. Да се прави през лятото.

8. 1 чаена лъжичка канела в чаша кисело мляко се пие сутрин, обед и вечер на гладно в продължение на 2 дни.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *