Лечебни рецепти с билки успокояват болките при колит

Който някога е изпитвал стомашни болки знае какво е да има колит. И заради това ще оцени подобаващо следващите рецепти. Те облекчват болките и пристъпите при колит, и като цяло стомаха се чувства много по-добре при редовния им прием. Затова отделете малко време и подсигурете здравето на стомаха си, за да ви се отблагодари в бъдеще.

“Демир

1. Една дебелокора тиква се изрязва откъм дръжката като капак. Вътрешната й част се изчиства от семките, запълва се с кристална захар и се похлупва с отрязаното парче. Престоява 10 дни. Полученият сироп се налива в тъмна бутилка и се съхранява в хладилник. Пие се 3-4 пъти дневно по 1 с. л. 30 мин. преди ядене. Използва се и при възпаление и пясък в бъбреците.

2. В 1 ч. ч. вряла вода се запарват по 1 ч. л. червен катарион, конски босилек и лайка. Пие се по 1 с. л. през 2 часа по 7-8 пъти дневно 1 до 3 месеца.

3. Смесват се равни части ленено семе, жълт кантарион, мента и слез. В 1 л вода се варят 5 с. л. от сместа и 1 с. л. анасон. Ври 10 мин., кисне 30 мин. Прецежда се и се пие преди ядене по 100 мл.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *