Лечение на бяло течение чрез народната медицина – I част

Вижте няколко природни рецепти за лечение и профилактика на бяло течение

Бялото течение само по себе си не е болест. То е признак на протичаща инфекция в организма. При наличие на бяло течение трябва да се обърнете към гинеколог, за да установи източника му.

Бялото течение може да бъде премахнато с билки

Предлагаме ви няколко природни рецепти за лечение и профилактика на бяло течение, но преди да предприемете който и да е метод обаче, трябва да се посъветвате с лекар, защото във вашия случай предложеното лечение може да не даде резултат.

Рецепта за чай при бяло течение

Смесват се по 30 грама от следните билки: листа от орех, стръкове от пача трева, кори от дъб, стръкове от бял имел, стръкове от червено подъбниче, листа от коприва, стръкове от полски хвощ и цвят от лайка. 2 супени лъжици смес се вари в 1/2 л вода 5 – 10 минути. След прецеждане чаят се пие по 1 кафена чашка преди хранене.

Ябълков оцет

Тази обикновена подправка може да бъде изключително благоприятна при вагинални проблеми. Вариантите са два – да пиете всекидневно по 2 – 3 пъти на ден чиста вода, към която добавяте една лъжичка мед и една лъжичка ябълков оцет. Освен че прочиства добре организма, тази сме е подходяща за профилактика и лечение на бяло течение.

Прилагат се и промивки с ябълков оцет, разреден във водаи. Ако вагиналната инфекция е била причинена от външно замърсяване или след менструция (от тампони и превръзки), тази смес ще има бърз положителен ефект.

Лечение на бяло течение чрез народната медицина – I част
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *