Лечение с билки или с антибиотици?

кое да предпочетем билки или лекарства

Билките и тяхното приложение

Всеизвестно е, че антибиотиците убиват полезните за нашия организъм бактерии и микроорганизми заедно с вредните и опасни вируси и бактерии. За разлика от процеса на лечение с билки, лечението с антибиотици става по-бързо. Това май е единственото предимство на използването на антибиотици.
В допълнение на другите недостатъци, честото използване на антибиотици пренасища тялото ни, което усеща множеството странични ефекти като сънливост, слабост, предизвиква алергични реакции и диария (причинена от излишната топлина, която се генерира).
Лечение с билки може да се прилага ефективно за лечение на много заболявания чрез правилно и системно приложение на билките, независимо дали лечението с билки има за цел да стимулира имунната система на едно дете или да се бори с упорито акне или пърхот, да облекчава болки, рани и изгаряния.
До скоро американските хербалисти трябваше да разчитат само на фолклора. Липсваха клинични данни за лечението с билки, малкото което съществуваше беше предимно от публикации в Германия.
Напоследък обаче изследователи и хербалисти работят повече в насока за доказване на ефективността на лечение с билки и сега човечеството разполага с доказателства за различни начини за лечение с билки.
Билките няма да заменят фармацевтичните продукти, но изследванията показват, че при много медицински състояния, лечението с билки е по-евтино отколкото лекарствата и не причинява толкова странични действия.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *