Лютива мента премахва нежеланото окосмяване

Лютива мента е разговорното име на джоджена в народната медицина

Лютива мента или казано по друг начин джодженът е натурално средство, което се бори с излишното окосмяване при жените. Това сочат резултатите от проведени наскоро проучвания, цитирани от редица информационни зидания.

Лютива мента срещу окосмяване!

Хирзутизмът, както на медицински език се нарича състоянието, при което при жените се появява окосмяване на нетипични за това места, се повлиява благотворно от съставките на лютивата мента, сочат резултатите от изследвания. Според тях, билката намалява нивото на свободния тестостерон в кръвта на жената, който е основният виновник за окосмяването. Общият тестостерон, който е от съществено значение за здравето и правилното функциониране на органите и системите в женския организъм, остава незасегнат, категорични са изследователите.

В същото време, джодженът или лютивата мента се използва за лечението и на редица други заболявания, сред които такива, които поразяват храносмилателната система.

На особена популярност билката се радва и заради антимикотичното си действие. Доказано е, че редовната употреба на етерично масло от джоджен е в състояние да реши трайно проблемите с гъбичките.

Джодженът се препоръчва още и при безсъние, има противовъзпалителен и антиоксидантен ефект. Доказано е, че редовният прием на лютива мента с храната или под формата на отвара отлага окислението на мазнините и по този начин забавя образуването на вредни вещества в тялото.

бутон за споделяне

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *