Изпитано! Магданозът тушира менструалните болки

Магданозът като билка облекчава неразположенията по време на менструация

Магданозът е растение, което се радва на особена популярност както в кулинарията, така и в народната медицина заради многобройните си ползи за здравето. Едно от основните приложения на зеленото растение с приятен мирис е в посока на облекчаване на неразположенията при жените, свързани с месечния цикъл.

Магданозът облекчава менструалните болки!

Магданозът се препоръчва при болезнена менструация, като се използва както за регулиране на кръвотечението, така и за премахване на самата болка.

Освен това, растението се използва и с апетитовъзбуждащ ефект, като газогонно и пикочогоднно средство, както и за тонизиране на матката. Важно е да се има предвид обаче, че магданозът не бива да се прилага като лек при бременни жени, тъй като може да доведе до продължителен спазъм на матката, а оттам и до усложнения и загуба на плода.

Сокът от растението, на свой ред, се използва с особен успех за външно лечение на петна и обриви по кожата, както и при ужилване от насекоми и някои кожни възпаления.

Редица фармакологични проучвания са доказали, че магданозът има способността да тонизира гладката мускулатура. Именно оттам произтича ефектът му върху пикочния мехур и матката, като се знае, че приемът му води до нахлуване на кръв в тези органи.

бутон за споделяне

Изпитано! Магданозът тушира менструалните болки
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *