Мазната кожа вече не е проблем! Вижте!

Природата се грижи за вашата кожа и красота

Няма жена, която да не използва грим и да не полага всекидневни грижи за отстраняването му. Тези от вас, обаче, които не го правят, трябва да знаят, че почистването на лицето имат за цел да отстрани стария грим, мръсотията и мазнотията, които са се насъбрали през деня. В противен случай кожата се състарява много по-бързо, става суха, възпалява се и бръчките ни застигат на много по-ранна възраст.

“Фигурин

Мазната кожа вече не е проблем!

В козметичната практика маските са средство за здраве и красота. Те се приготвят лесно и могат да бъдат най-разнообразни по състав.Нанесени върху кожата в различно дебел слой, при различна температура, за определено време, маските оказват специфично влияние – почистват, успокояват, стягат, изглаждат, опъват и охлаждат  кожата.

При прилагането на маските е необходимо да се спазват някои правила. За да се засили действието на маската, прави се предварително парна баня за десет минути или неколкократен горещ компрес. Мазната нечиста кожа, както и нормалната се мият със сапун и вода. Сухата и чувствителна кожа се мие само с хладка вода. Маската се нанася в тънък слой. Колкото по-дебел е слоят, толкова по-бавно е действието й.

Лечебна маска за лице при мазна кожа:

Начин на приготвяне – Шепа лайка и маточина, много ситно нарязани, се поставят във вряща вода за една минута. След като сместа се махне от огъня, бърка се, докато заприлича на пюре. Прибавя се една супена лъжица каолин или хума. Добре разбъркана, сместа се поставя върху лицето и шията. Измива се след 80 минути. Полезна е при мазна, отпусната кожа с широки пори.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *