Мазна кожа – нормализирайте я с мед!

Природните средстава не са за подценяване, вижте лечебната рецепта

Няма нищо по-неприятно от прекалено сухата или прекалено мазната кожа. Професионалната козметика винаги може да ни помогне да се справим с тези проблеми, но пък изисква страшно голяма финансова инвестиция.

Мазната кожа се лекува с мед

Затова ви предлагаме най-сладкият дар от природата – медът. Той съдържа въглехидрати (захар) и вода, както и много минерали, микроелементи, важни ензими, протеини и естествени противовъзпалителни вещества. „Пчелният еликсир” е подходящ не само за консумация и добро здраве, но и за красота. Нека ви припомним, че медът притежава почти същатото рН като на човешката кожа, така че едва ли има по-грижовен нейн защитник.

Вижте лечебната рецепта:

1. Измийте добре лицето си с нормален сапун и топла вода, но не прекалено гореща. Изплакнете обилно и подсушете. Не забравяте, че да търкате кожата си с хавлиена кърпа е абсолютно престъпление. Вместо това, просто попийте лицето си, без да движите хаотично ръцете нагоре-надолу и да използвате сила.

Демир бозан билки за бъбреци

2. Използвайте по две супени лъжици от всяка от следните съставки – мед, овесена каша и лимонов сок. Ако медът е прекалено твърд, може да го сложите в микровълновата само за няколко секунди, за да стане по-течен. Поставете всичките продукти в една купичка и разбъркайте старателно с вилица.

3. Вземете част от така получената паста и я нанесете върху кожата на лицето си, като внимавате много в зоната около очите.

4. Оставете маската да постои близо 10-тина минути.

5. Отново измийте лицтето си с топла вода.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *