Масла за смесен тип кожа – красота от природата

Смесената кожа е може би една от най-капризните и не особено приятни кожи на външен вид. Тя трябва винаги да се поддържа правилно, заради възможността в най-неподходящия момент да лъсне. В помощ с този вид кожа може да ви помогнат етеричните масла. Правилно балансирани и смесени, няколко вида масла може да направят чудеса.

За мазният тип кожа се използват маслата жожоба, кокос, чаено дърво, лавандула, розмарин, сантал, бергамот и прополис. Разбира се те трябва да са смесени. Ако решите да си правите сами, може да смесите по равни количества от въпросните масла и да се мажете сутрин и вечер. Кожата става копринено мека, като излишната секреция намалява значително.

За смесения тип кожа има подобни съставки – масло от гроздови семки, жожожа, лавандула, кедрово, тамяново масла и маслина. Регулират мастната секреция и свиват порите. Създава повърхностен защитен слой, видимо намалява неприятното лъщене на кожата. Съдържащият се в маслото от гроздови семена процианидин е най-мощният естествен „ловец на свободни радикали“- осигурява ефективна защита от преждевременното остаряване на клетките. Етеричното масло от лавандула има регенериращо, освежаващо и тонизиращо действие, което се усилва от лимоновото масло. Кедровото и тамяновото масло имат стягащо, успокояващо и антисептично действие.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *