Масла против пърхот

Пърхотът може да е досадно и мъчно за лекуване състояние. Което е по-лошо: не може да си го влачите цял живот, защото той може да е причината за отслабване на корените на косъма и за опадането на косата. Затова трябва да се вземат своеобразно мерки. За да е красива и здрава косата.

Ароматерапията може много да помогне в този случай. Тъй като пърхотът е причинен от гъбички по кожата на главата, то има масла, които могат да ги излекуват. Такива масла са: бадемовото масло, чаено дърво, лайка, розмарин, лавандула. Всяко едно от тези масла има подобно на билките, от които е извлечено действие – противовъзпалително и антимикробно. Ето защо ще помогне. Може или да смесите тези масла в еднакви пропорции или да потърсите в козметичната мрежа.

Сместа се употребява, като на мокра коса се нанася малко количество и се масажират корените, докато попие. Престоява под шапка два часа и след това се измива с неутрален шампоан. Прави се един път в седмицата, а ефектът се вижда след шест седмици редовна употреба.

Масла против пърхот
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *