Масла против пърхот

Пърхотът може да е досадно и мъчно за лекуване състояние. Което е по-лошо: не може да си го влачите цял живот, защото той може да е причината за отслабване на корените на косъма и за опадането на косата. Затова трябва да се вземат своеобразно мерки. За да е красива и здрава косата.

Демир бозан билки за бъбреци

Ароматерапията може много да помогне в този случай. Тъй като пърхотът е причинен от гъбички по кожата на главата, то има масла, които могат да ги излекуват. Такива масла са: бадемовото масло, чаено дърво, лайка, розмарин, лавандула. Всяко едно от тези масла има подобно на билките, от които е извлечено действие – противовъзпалително и антимикробно. Ето защо ще помогне. Може или да смесите тези масла в еднакви пропорции или да потърсите в козметичната мрежа.

Сместа се употребява, като на мокра коса се нанася малко количество и се масажират корените, докато попие. Престоява под шапка два часа и след това се измива с неутрален шампоан. Прави се един път в седмицата, а ефектът се вижда след шест седмици редовна употреба.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *