Масло от анасон премахва стреса

Етеричните масла ни помагат в много аспекти. Ето защо не трябва да пренебрегваме неговите ползи, а маслото от анасон може да ни помогне да се отървем от стреса. Неговите големи ползи се дължат на това, че притежава антиепилептичните, антиревматични, спазмолитични, антисептични, газогонни, отхрачващи, седативни, стимулиращи и противоглистни свойства. Етеричното масло се извлича чрез парна дестилация на сушени плодове от анасон.

Плодовете от ароматното растение, и получените от тях етерични масла, са широко използвани при производство на сладкарски изделия, напитки, сапуни, парфюми и лекарства. За лечебни цели се използват плодовете и полученото от тях етерично масло. Тези му свойства са известни отдавна в древен Египет, Гърция и Рим.

Поради успокояващото си и релаксиращо действие, етеричното масло се използва при тревожност, нервни страдания, депресия, гняв, стрес, както и при симптоми, като безсъние. Смята се, че продукта е изключително ефикасен при ревматични болки и тяхното облекчаване, като за целта стимулира циркулацията на кръвта, а също така и чрез намаляване на усещането за болка в засегнатите области.

Поради антисептичните си свойства маслото от анасон предоставя ефективна защита срещу инфекции и септични рани, като помага за по-бързото им заздравяване. Употребата на етерично масло от анасон насърчава храносмилането, както и отстраняването на излишните газове. Натуралният продукт стимулира секрецията на ензими и хормони и по този начин въздейства на целия метаболизъм.

Освен това стимулира нервната система и мозъка, прави ни по-активни и бдителни. Полезно е и за денталното здраве. Съдържанието на био етерично масло от анасон в паста за зъби помага за предпазване от появата на зъбен камък, за поддържане на зъбите и венците здрави.

Масло от анасон премахва стреса
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Масло от анасон премахва стреса

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *