Масло от анасон премахва стреса

Етеричните масла ни помагат в много аспекти. Ето защо не трябва да пренебрегваме неговите ползи, а маслото от анасон може да ни помогне да се отървем от стреса. Неговите големи ползи се дължат на това, че притежава антиепилептичните, антиревматични, спазмолитични, антисептични, газогонни, отхрачващи, седативни, стимулиращи и противоглистни свойства. Етеричното масло се извлича чрез парна дестилация на сушени плодове от анасон.

“Фигурин

Плодовете от ароматното растение, и получените от тях етерични масла, са широко използвани при производство на сладкарски изделия, напитки, сапуни, парфюми и лекарства. За лечебни цели се използват плодовете и полученото от тях етерично масло. Тези му свойства са известни отдавна в древен Египет, Гърция и Рим.

Поради успокояващото си и релаксиращо действие, етеричното масло се използва при тревожност, нервни страдания, депресия, гняв, стрес, както и при симптоми, като безсъние. Смята се, че продукта е изключително ефикасен при ревматични болки и тяхното облекчаване, като за целта стимулира циркулацията на кръвта, а също така и чрез намаляване на усещането за болка в засегнатите области.

Поради антисептичните си свойства маслото от анасон предоставя ефективна защита срещу инфекции и септични рани, като помага за по-бързото им заздравяване. Употребата на етерично масло от анасон насърчава храносмилането, както и отстраняването на излишните газове. Натуралният продукт стимулира секрецията на ензими и хормони и по този начин въздейства на целия метаболизъм.

Освен това стимулира нервната система и мозъка, прави ни по-активни и бдителни. Полезно е и за денталното здраве. Съдържанието на био етерично масло от анасон в паста за зъби помага за предпазване от появата на зъбен камък, за поддържане на зъбите и венците здрави.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Масло от анасон премахва стреса

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *