Масло от нар и соя пазят от бръчки

Бръчките си намериха нов майстор. Това са маслото от нар и протеините от соя, или соево мляко. И двете са мощни антиоксиданти, а нара като цяло е един многолик лечител, който всеки трябва да има навика да слага на трапезата си, ако иска да е здрав. Често в антиейдж кремовете влизат тези две съставки, които премахват или предотвратяват появата на бръчки. Нарът е плод с многобройни качества. Той съдържа много витамини А, С, Е, В5, В3, желязо, фолиева киселина, калий и полифеноли, които го превръщат в естествено лекарство и ценен здравословен продукт. След редица изследвания е доказано, че антиоксидантните му свойства надминават в пъти тези на зеления чай. Нарът спомага за по-бързото възстановяване на колагена в епидермиса и действа хидратиращо на кожата. Той е подходящ и за чувствителна кожа, като почиства кожата и се бори с повърхностните възпаления.

Протеиновите екстракти от соеви зърна или соево мляко съдържат фито-естрогени, наречени изофлавони. Те имат свойството да действат като естествените човешки женски хормони и да намаляват бръчките.

Освен в козметиката тези продукти е добре да се приемат и с храната. Особено подходящи са за дами над 40 години, като цялостно подпомагат функциите на целия организъм.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *