Масло от нар и соя пазят от бръчки

Бръчките си намериха нов майстор. Това са маслото от нар и протеините от соя, или соево мляко. И двете са мощни антиоксиданти, а нара като цяло е един многолик лечител, който всеки трябва да има навика да слага на трапезата си, ако иска да е здрав. Често в антиейдж кремовете влизат тези две съставки, които премахват или предотвратяват появата на бръчки. Нарът е плод с многобройни качества. Той съдържа много витамини А, С, Е, В5, В3, желязо, фолиева киселина, калий и полифеноли, които го превръщат в естествено лекарство и ценен здравословен продукт. След редица изследвания е доказано, че антиоксидантните му свойства надминават в пъти тези на зеления чай. Нарът спомага за по-бързото възстановяване на колагена в епидермиса и действа хидратиращо на кожата. Той е подходящ и за чувствителна кожа, като почиства кожата и се бори с повърхностните възпаления.

Протеиновите екстракти от соеви зърна или соево мляко съдържат фито-естрогени, наречени изофлавони. Те имат свойството да действат като естествените човешки женски хормони и да намаляват бръчките.

Освен в козметиката тези продукти е добре да се приемат и с храната. Особено подходящи са за дами над 40 години, като цялостно подпомагат функциите на целия организъм.

Масло от нар и соя пазят от бръчки
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *