Махмурлука се лекува с няколко народни лека

За да намалим риска от главоболие след препиване, мо­жем да комби­нираме питието си с натурален плодов сок или да си нап­равим коктейл от мед, лимонов сок и чай, който се пие заедно с уискито.

И все пак, ако сте били неразумни и въпреки всички предпазни мерки, сега се „радвате“ на един хубав махмурлук, може да се отървете от него, като пиете на час по чаша от някой от следните ароматни билкови чайове:

“Фигурин

чай от розмарин облекчава главоболи­ето и помага на черния дроб да се освободи от токсично действащия алкохол. Чай от морски бял трън или от глухарче също спомага за детоксикация на черния дроб и пре­чистване на кръвта. Отвара от ко­рата на върба, която се оставя да поври 10 минути, съдържа естест­вени вещества, подобни на аспири­на, които облекчават главоболието. Чай от лайка успокоява раздразнените стомах и черва.

И не само. Освен билките, медът също е много ценен продукт против главоболие, който може да ви помогне да се преборите с удрящите чукове по главата ви джуджета и каквото се сетите. Медът, зa разлика от обикновена­та захар, съдържа фруктоза, която спомага за no-бързото разграждане на алкохола . Друг източник на фруктоза е доматеният сок. И той като меда предизвиква по-бързото изга­ряне на алкохола.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *