Медена билка търсете при диабет

Медената билка е един от естествените лекове при диабет

Медената билка, позната като стевия, е известна на човечеството от хиляди години. Въпреки това положителните ефекти от нея тепърва се разгадават и изучават.

“Фигурин

Стевия или медената билка представлява многогодишно тревисто растение, достигащо до височина от 50 до 70 см. Листата му са малки и опушени, а цветчетата многобройни и бели.

Медена билка се препоръчва при диабет!

Ако се събере и изсуши билката, растяла на един квадратен метър, тя може да замести 7 килограма захар, разказват специалисти. В чаша чай са достатъчни едва 2-3 листенца от нея, за да добие той сладък вкус.

Към днешна дата, стевия или иначе казано медената билка се използва най-вече при лечението на диабет. Тя е идеално средство за подслаждане, което не крие допълнителни рискове за здравето.

Освен това, растението се препоръчва при справянето с редица онкологични заболявания, при срив на имунната система, при силен емоционален или физически стрес, както и при нарушения на кръвоносната система, пир хипертония.

Като тонизиращо средство медената билка също има доказани ползи, като едновременно стимулира духа и тялото. Отличава се и с антисептичните си свойства.

Основното преимущество на стевия се крие в това, че тя е абсолютно безвредна за разлика от всички останали подсладители, които се предлагат в търговската и аптечната мрежа.

споделяне в социални мрежи

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *