Мехлеми за хемороиди и екземи

Предлагаме ви три мехлема, които ще ви помогнат в борбата с някои хронични заболявания – хемороиди, разширени вени…Направете живота си по-лек с помощта на природата и преди всичко – по-безопасен. Билковите настойки и мехлеми нямат странично действие, ако са прилагани както трябва. Все пак не бива да оставате с нагласата, че ако не ви помогне, то няма и да ви навреди.

“Фигурин

Мехлем от розмарин. Приготвя се от 1 част розмариново масло, 2 части жълт восък, 2 части мускатово масло, 8 части лой и 16 части бяла не солена свинска мас. Използва се за разтриване на ръцете и краката при подагра, за обтриване при екзема и рани. Една част може да ви е равна на колкото грама прецените сами, в зависимост от количеството мехлем, което искате да приготвите.

Мехлеми от прополис. Този мехлем се прави с прополис и свинска мас, невен, живовляк и дебела мара. Маже се при наличие на фистули и фистули на ануса, както и при външни хемороиди. За външна употреба се приготвя мехлем от прополис и свинска мас в съотношение 1:5 предварително разтопени на воодна баня.

Мехлем от тополови пъпки: при хемороиди, изгорено и възпаление на кожата. Приготвя се от една част размачкани пресни пъпки от топола и две части вазелин, които се варят докато се изпари всичката влага. След това се прецеждат и с маслото се мажат болните места сутрин и вечер след като са измити с хладка преварена вода.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *