Мечо грозде помага при бяло течение

Билката разгражда камъни в бъбреците и пикочния мехур и спира образуването на нови такива

Изследване потвърди нейния антибактериален ефект, който се смята за по-силен при алкална урина. По тази причина вероятно билката ще бъде по-ефективна, ако се ползва в комбинация със зеленчукова диета. Ето защо, като се приема мечо грозде трябва да се избягват: витамин С и кисели храни, цитрусови и други плодове, които съдържат плодови киселини.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Бялото течение се повлиява от мечо грозде

Един бърз начин да постигнете алкална урина е да разтворите 1 чаена лъжичка сода бикарбонат в чаша с вода и да я изпиете при вземане на билката. Това обаче не трябва да се прави за повече от една седмица, тъй като този процес в крайна сметка ще попречи на хранителната абсорбция.

Билката бързо разгражда камъни в бъбреците и пикочния мехур и спира образуването на нови такива. Тя се препоръчва и за язва на пикочния мехур, бяло течение и за намаляване на силно менструално течение.

За успокояване на мускулни болки и навяхвания, може да се използва лапа със счукани листа върху мястото. Сварете листата в малко вода и изцедете. Покрийте мястото с тензух и поставете листата отгоре, след това сложете кърпа, за да задържате топлината. Това лечение може да се повтаря два или три пъти на ден, докато мястото оздравее.

В Германия се препоръчва:1/2 – 3/4 чаена лъжичка (3 грама) от мечо грозде се накисва в 150 мл вряла вода и се пие като отвара 3 – 4 пъти дневно.

За алкохолно-базираните тинктури може да се използва 1 чаена лъжичка (5 мл), три пъти на ден. Стандартизираните екстракти в капсули или таблетки (съдържащи 20% арбутин) могат да се вземат до 700 – 1000 мг, 3 пъти на ден.

Използването на мечо грозде следва да бъде ограничено до не повече от 14 дни. За да се гарантира алкална урина, можете да вземате около 1 и 1/2 чаени лъжички (6 – 8 грама) натриев бикарбонат (сода за хляб) смесени в чаша с вода. Сода за хляб също не трябва да се приема повече от 14 дни. Хората с високо кръвно налягане не трябва да приемат сода. Мечото грозде не трябва да се използва за лечение на инфекция, без предварителна консултация с лекар.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *