Билкови чаеве се справят с мигрената

Мигрената е хронично заболяване, протичащо с остри пристъпи на болка. Причините за нейната поява са различни: стрес, напрежение, настъпване на менопауза и други. Ние ви предлагаме няколко рецепти, които могат да ви бъдат полезни в този случай.

1 с. л. жълт кан­та­ри­он се залива с ча­ша во­да и се вари 15 ми­ну­ти. Прецежда се и се пие по 1/2 ча­ша три пъ­ти на ден.

1/2 с. л. ма­то­чи­на се за­ли­ва с ча­ша го­ре­ща во­да. Оставя се да престои 30 ми­ну­ти и се прецежда. Приемат се по 1-2 су­пе­ни лъ­жи­ци, 5-6 пъ­ти на ден. Нас­той­ка­та на­ма­ля­ва нап­ре­же­ни­е­то, бол­ка­та и нер­вност­та.

1 с. л. смле­ни ко­ре­ни от ва­ле­ри­а­на се за­ли­ват с 1 ча­ша во­да. Слага се да ври 15 ми­ну­ти на вод­на ба­ня, след което се оставя да престои още 10 ми­ну­ти. Прецежда се и се приема по 1 су­пе­на лъ­жи­ца три пъ­ти на ден.

“Фигурин

Чаят от розмарин, маточина или мента оказва спазмолитичен ефект и облекчава симптомите.

Когато сте под стрес всекидневно си правете компреси. В малко вода добавете няколко капки масло от лавандула или майорана. Вземете парче памучен плат, потопете го в сместа, изцедете го добре и налагайте челото и слепоочията.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *