Милиуми – премахнете „перличките“

Домашното премахване на милиуми се счита за почти невъзможно, но това е защото все още не знаете рецептата от народната медицина, която наистина помага

Мелиуми

Знаете ли какво представляват милиумите? Ами това са малките бели точки, които най-често се появяват по лицето. Всъщност те са малки подкожни образувания, които се намират под кожата. Може да ги срещнете и под други имена, като например млечни точки или малки перли. Почти винаги се локализират под очите или близо до устните, около носа и на брой са повече от едно. Все пак могат да се появят и по клепачите или пък от вътрешната страна на устните ви. Те се появяват върху лицето ви при прекомерно изпотяване, натрупване на мъртва кожа или поради наследственост. Белотата им е следствие на „пълнежа им” Те са пълни с кератин. Има много случаи, когато милиумите изчезват от самосебе си . Много често, обаче се появяват отново и то на същите места. В повечето случаи малките перли са безвредни, разглеждат се като козметичен или естетически проблем. Има случаи, когато те могат да се възпалят и тогава е задължителна консултация със специалист.

“Фигурин
Кашичка за премахване на милиуми

Кашичка за премахване на милиуми

Премахване на мелиуми

Много дами се опитват да изстискат сами милиумите у дома. Този метод не се препоръчва. Те са се „загнездили” дълбоко в кожата и не е невъзможно да ги изстискате, но има опасност от разраняване и оставане на белези до живот. Други дами се доверяват на козметици. Това е по-доброто решение, защото те знаят какво да направят. Козметичките премахват милиумите, като с тънка игла пробиват подкожното образувание и го изстискват. На лицето остават червени петна, но те изчезват след няколко дена. Всичко е добре, но някои дами не могат да се престрашат да ги „прободат” с иглата и да изстискат перличките за да се отърват от тях. Други пък не могат да отделят средства за процедурата и затова не им обръщат внимание, примиряват се с тях. Е вече има домашна рецепта, с която малките перлички могат да се премахнат без много усилия и без много средства, така че е добре да опитате.

Домашна рецепта за премахване на милиуми

За да премахнете тези кожни несъвършенства са ви нужни три продукта – канела, сода и лимонов сок. В малка купичка смесвате от трите съставки, като от содата за хляг сипвате супена лъжица, канелата ½ супена лъжица и лимонов сок супена лъжица (прясно изцеден). Бъркате докато получите хомогенна кашичка. В случай, че кашичката е доста гъста може да разредите със съвсем малко вода. Кашата се нанася директно върху милиумите. Изчаква се да изсъхне и се измива с хладка вода. Метода се прави 2 пъти за седмица. Прилагате го докато постигнете желаните от вас резултати.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *