Топ митове за хомеопатията, с които трябва да сте наясно

Хомеопатията като вид медицина, приравняваща се с традиционната, но по-особена и различна, за съжаление, все още не е изцяло ясна като наука и метод за всеки един от нас.

Напротив, съществуват толкова много погрешни методи и мнения за нея, че е много вероятно един пациент дори да си навреди с хомеопатични продукти или да остане разочарован от очакванията си. При всички случаи има и доста митове и легенди за хомеопатията, с които е време и вие да скъсате и най-накрая да разберете истината, за да сте наясно какво можете да лекувате с нея, какво не и т.н. Ето най-популярните митове за лечение с хомеопатия, с които се сблъскахме лично ние:

Хомеопатията лекува с билки

И да, и не, но по-скоро това е мит, защото едно е билкарството, а съвсем друго е хомеопатията, която може да ползва хомеопатични лекарства от всякакъв род. И макар те да не съдържат химични агенти, възможно е в състава им да влизат минерали, животински мазнини и т.н, т.е. много повече неща, а не само билки.

Хомеопатията враждува с традиционната медицина

Няма такова нещо. Те ползват различни методи, но често действат съгласувано. Нещо повече – в редица медицински случаи хомеопатът и лекуващият медицински експерт работят в една посока, с различни средства, но за общата цел. Та нали в крайна сметка мисията им е една и съща, да излекуват пациента?

“Фигурин

Хомеопатията е психотерапия със силен плацебо ефект

Първо, плацебо ефектът може да настъпи и по време на традиционно лечение. Така че не е задължително излекуването да се дължи само на него, нещо повече, той може дори да се прояви и без никакво лечение. В практиката има много такива случаи. И второ, психотерапията е част от определяне на лечението, но не негова основна черта и подход.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *