Можете да излекувате подагра с мед

Можете да излекувате подагра с мед, самото лечение не изисква много усилия, но е така ефикасно.

Подаграта е ставно заболяване, при което внезапните пристъпи са характерни.

Обикновено те протичат съпроводено със силна болка, най-често в големите пръсти на краката. Думата подагра идва от гръцки и в превод името и означава „крак в капан“. Но дори и видимо пръста да е само подут или зачервен, болката е силна и нетърпима. Ако не бъде лекувано заболяването, то лесно преминава в хронично, което води до често повтаряне на пристъпите. Това от своя страна води до ставни деформации.

Непременно погледнете и това: Правилното лечение на подагра с мед и ценни вършещи работа билки!

От подагра страдат по-често мъжете. При жените рядко се срещат симптомите на това заболяване, но силата на болките са еднакви и за двата пола, както и това, че болките отшумяват внезапно за 5-6 дена, само за да се появят също толкова внезапно отново.

Симптомите на подагра се провокират от неправилен начин на живот. Лечението и започва винаги по един и същи начин – с диета. Ограничете консумацията на храна, съдържаща голямо количество пурини – ряпа, домати, цветно зеле, яйца. Забравете кофеиновите напитки и шоколадовите изделия. Забравете за лютивите и пикантни ястия. Наблегнете на продукти като хляб, картофи, сирене, праскови и други. приготвяте месото и рибата си печени или на пара. Пийте голямо количество течности.

Лечение на подагра с мед

Лечение на подагра с мед

На билките също може да се разчита да облекчат симптомите на подагра. Най-ефикасните от тях са чаят, приготвен от боровинкови листа и брезовия сок. В миналото са лекували подагра с настойка от люляков цвят, която лесно може да се приготви и в къщи, но носи гарантирано облекчение на болката. Компресите, приготвени с листа от подбел или репей имат почти чудотворно действие върху заболяването.

Старите хора, са лекували много ефикасно подагра с мед. Начина на лечение е много лесен, но ще ви отърве от неприятните болки много по-бързо, отколкото доста лекарствени препарати, предлагани в аптеките.

Всичко което трябва да направите е просто да нанесете върху болезненото място пчелен мед. Покрийте го с парченце плат, за предпочитане е да бъде памучен и завийте като компрес. Дори и болката да стихне бързо, не сваляйте веднага превръзката. Оставете я да преседи поне още половин час. Този компрес срещу подагра с мед, можете да налагате толкова често, колкото ви се налага, за да отшумят болките.

Доверете се на мъдростта, предавана през вековете и опитайте да излекувате симптомите на подагра с мед.

Можете да излекувате подагра с мед
3.8 (76.84%) 19 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Можете да излекувате подагра с мед

  1. Месо, риба и хляб за подагра, а зеленчуците да се ограничават? Объркахте се тук!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *