Моркови при рак на кожата, бронхит и още много други болести

Когато чуем за морковите веднага се сещаме, че те са полезни за зрението, но ползите от тях не свършват до тук, защото те са лек срещу лек за рак на кожата, бронхит и други

Малко повече за морковите

Морковът е кореноплоден зеленчук, като от него са познати над 60 вида. Този, който познаваме има стебло с височина около 0,70 метра с перести и силно нарязани листенца. Кореноплода (това което използваме за храна) може да има закръглена, вретеновидна или конусовидна форма. Цвета в повечето случаи е оранжев.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки
лек от моркови при рак на кожата, бронхит, разширени вени и още много други болести

лек от моркови при рак на кожата, бронхит, разширени вени и още много други болести

Химичен състав на морковите

Лицетин, пектин, провитамин А, витамините С, РР, В2, В1, етерични масла, мед, фосфор, калций, желязо, манган, йод, калий, магнезий, натрий, терпени и аминокиселини са все вещества, които съдържат морковите. Известен факт, е че съдържащия се в морковите провитамин А пази от рак. Целулозата, която съдържа се грижи за стройната фигура, освобождава тялото от токсини и спомага за доброто храносмилане. Другите витамини и минерали, които влизат в състава на кореноплода се грижат за имунната система, като я подсилват и така организма става по-устойчив на заболявания. За добрата памет се грижат групата на В витамините.

Рецептите за лечение с моркови, техните семена или листа

1. Листа на моркови при простатит – 2-3 шепи с пресни листа се намачкват в дървено хаванче. От тях се прави лапа, която се налага в долната част на корема. Прави се компрес, който се държи 20-тина минутки. Прилага се всяка вечер.

2. Листа на моркови, като лек за цистит – паренето и честото уриниране, с което се изразява цистита може да бъде спряно с лесна отвара. Тя се прави от пресните листа на моркова. Те се нарязват и от наситнената билка се взима половин чаена чаша. Те се заливат с гореща вода – отново половин чаена чаша. Тя се захлупва с капак и се завива с одеяло за 60 минутки. Прецежда се, изпива се на 4-ри пъти, преди храна.

3. Листа от моркови при варикозни вени – ползват се отново пресните листа на кореноплодния зеленчук. Те се намачкват леко в дървено хаванче и се налагат върху разширените вени. Прави се компрес, който остава на засегнатите зони около 30 минутки.

Морковите са не само вкусни, но и много лечебни

Морковите са не само вкусни, но и много лечебни

4. Моркови при рак на кожата – тук се използва смесица от стъблото на петнист бучиниш и моркови. И от двете съставки се смесват едни и същи количества и се смилат. Прави се компрес от кашата върху засегнатите зони.

5. Семена на моркови при камъни в бъбреците – с чаша вряща вода се залива семенца на морковите – 1 супена лъжица. Покрива се с капак и се завива с одеяло, като така престоява 12 часа. Пие се по 6 пъти за един ден по 120 милилитра.

6. Моркови при бронхит – изцежда се сока на пресните моркови. От него ви трябва 240 милилитра, към които се добавя домашен мед – 2 супени лъжици. Приема се 5 пъти за един ден по 4 равни чаени лъжички (на всеки прием).

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *