Морска сол „мори“ шипове

Страдащите от шипове увеличават своя брой, затова ние ще ви предложим няколко рецепти за облекчаване на болките, при които главната съставка е морската сол.

Описание, причини и локализация на шиповете

Говорили сме много за шиповете, затова ще кажем за тях само малко. Те е заболяване, което засяга опорно-двигателната система и според специалистите едни от главните причини за появата им са неправилното хранене, стари травми или изкривяването на гръбначния стълб. Шиповете засягат най-вече хора на възраст между 40 и 60 години. За жалост обаче днес заболяването разширява своите диапазони и от него страдат дори и хора на около 20 години.

Морска сол облекчава болката при шипове

Морска сол облекчава болката при шипове

Видове шипове според своята локализация и симптомите, които причиняват

Шиповете засягат различни стави. Те могат да бъдат локализирани в коленните стави, тазобедрената, гръбначния стълб, петите или врата. Независимо къде се намират шиповете симптомите са сходни. Главният симптом е болката, която се появява във засегнатите области (гърба, врата, коленете, петите и други). Болката при някои е търпима, а при други направо непоносима. При шипове във врата най-често се проявяват симптоми, като недоспиване, скованост в шията и високо кръвно. При шипове в петата ходенето е затруднено и болезнено.

Лечебни рецепти с морска сол за облекчаване на болките причинени от шипове

1. Морска сол и смрадлика –    7 супени лъжици от билката смрадлика и килограм морска сол се смесват. Тези съставки се заливат с 5 литра вода и се слагат на котлона, за да кипне илача. Сваля се от котлона и се изчаква да поизстине, но не напълно. Отварата изсипете в леген и накиснете краката си в нея. Нека те стоят накиснати за 30 минутки. След тази процедура е добре да намазвате краката с домашен мехлем, който се приготвя по следната рецепта – използва се промита свинска мас, която се смесва със сода за хляб. Съотношението, което трябва да спазвате е 2:1 (мас:сода).

2. Морска сол за облекчаване на болките – на котлона се сгорещява 3 литра вода и към нея се прибавя шепа морска сол. Изчаква се малко да изстине и краката се потапят в нея. Лечението трае 40 дена, но не се препоръчва за хора страдащи от разширени вени. Една и съща вода може да се използва 2 поредни вечери.

3. Белтък, морска сол и чесън – използва се само една скилидка чесън, която не се бели и се счуква. Отделно се счуква и морска сол. Скилидката чесън се смесва със супена лъжица с морска сол. Разбива се белтък от прясно яйце и към него се прибавят другите съставки. Сместа се омесва добре и се разстила върху найлонче. Тя се налага върху петата. Прави се превръзка с бинт и отгоре се обува памучен чорап. Компреса се държи 2 часа и се сваля. Процедурата се прилага само 3 дена. Може да се използва и при други места засегнати от шипове.

4. Белтък и морска сол при шипове – разбийте в стъклена купичка един пресен белтък. В него натопете марля. Поръсете го с морска сол и наложете върху болезнената зона. Отгоре обвийте с вестник и после с вълнен плат. Компреса стои 3 часа и се сваля. Налага се докато болката отшуми.

5. Мас, морска сол и чесън – обелвате и счуквате 2 глави чесън. Смесвате ги с 2 супени лъжици морска сол и 2 чаени чаши свинска мас. Тази смес се сипва слага в торбичка от марля и се налага на болното място, което предварително е намазано с мазнина. Лапата стои 4 часа, но в случай, че почувстване силно парене се сваля веднага. Лапата се налага само веднъж на ден, а цялото лечение трае не повече от 7 дена.

6. Мед и морска сол – счуквате морска сол на прах. Намажете болезнените зони с мед и поръсете отгоре със стритата морска сол. Превързвате и спите с компреса. Лечение продължете докато болката изчезне.

7 Домашен сапун, мас, морска сол и мед – изсипете в дървено хаванче 5 супени лъжици морска сол и ги стрийте на прах. Този прах се омесва със 2 супени лъжици свинска мас и 4 супени лъжици домашен пчелен мед. Настъргва се на ситно ренде домашен сапун и 4 супени лъжици от него се добавя към другата смес. С домашният мехлем се намазват болезнените зони и после се превързват с бинт. Този компрес не се сваля 3 дена. Прави се 2 дена почивка и после се налага отново с нова смес.

Сол и жълтък при шипове

Сол и жълтък при шипове

8. Жълтък и морска сол – разбивате в купа 2 пресни жълтъка и към тях се добавя лъжица морска сол. От тази смес се намазва на болезнените зони. Покрива се с памучно парче плат. Отгоре се слага вълнен шал и после найлон. Компреса се прикрепя здраво и се преспива с него. Прилагате лечението докато болките утихнат.

9. Морска сол и яйце – чаена чаша морска сол се изпича и после се обърква с разбито прясно домашно яйце. Готовият илач намазвате върху вестник, който налагате на болезнения участък. Компреса се държи цяла нощ. За да получите трайно облекчение на болките е нужно да използвате лечебния компрес 8 вечери.

Подобни публикации за още четене:
Морска сол „мори“ шипове
3.54 (70.83%) 24 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Морска сол „мори“ шипове

  1. Какъв е смисъла, да премахнеш за известно време болката, а шиповете да си останат, няма никаква логика, може би има и начини и за премахването им?

  2. Шипове не се лекуват.. Облекчават се болките..

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *