Мумио – божествено лекарство срещу много болести

Подробен материал от над 1200 думи за божественото мумио. Всичко, което ви интересува за мумиото, ще намерите тук!

В този текст: Какво е мумио. Химичен състав, свойства и заболявания, които може да се лекуват с него.

Какво е мумио

Не случайно мумио носи и имената „кръв от планината“, „скална сълза“ и „вълшебната смола“. Всички те идват от вълшебните му лечебни сили и мястото където се добива. То се добива във високите скали, които са доста трудно достъпни за обикновения човек.

“Демир

Може да се намери и по „таваните“ на пещерите и по малките пукнатини на скалите. Лека се описва, като висулка, дървесна смола или жилав кристал. Лековитата смола има различен цвят, той е в зависимост от мястото където се намира. Има сребристо, кафяво, черно, червеникаво и светло синьо мумио. То има лепкава маса и при допир с ръцете леко се разтяга, разтапя, заради топлината.

Миризмата му е доста специфична, а вкуса му е слабо горчив.

Лечение с мумио

Лечение с мумио

Химичен състав на мумио

Богатият химичен състав от различни елементи прави смолата „идеалното лекарство“ за почти всяка болежка. В състава на мумиота са открити витамини сред които са В1, Р167, В12, 10 окиса, 30 микро и макроелементи, етерични масла, 6 аминокиселини, смолоподобни вещества, пчелна отрова и други.

Някои от елементите, които представят химичния състав на мумиото са стронций, галий, титан, цикроний, берилий, сребро, молибден, барий, желязо, ванадий, мед, силиций, алуминий, магнезий, никел, калций, натрий, манган, калий, барий, фосфор, мед и други.

Свойства и заболявания, които се лекуват с мумио

Свойствата, които притежава тази лечебна смола са много, поради богатия химичен състав, който притежава. Те са тонизиращо, болкоуспокояващо, укрепващо, противовъзпалително, антитоксично и спомага за подпомага за възстановяването на тъканите при регенерация.

Заболявания, при които можете да приложите успешно лечение с мумио са язва, проблеми с далака, черния дроб, задържане на урина, отслабена функция на половата система, стрии, астма, хашимото, счупвания, туберкулоза, миома, тромбофлебит, хемороиди, ревматизъм, глаукома, ангина, диабет, екзема, рани, парадонтоза, плексит, хрема, ангина, заекване, кървене от носа, главоболие, гноен отит, хемороиди и спомага при лечението на коварния рак.

Лечение на различни заболявания с мумио

Ще споделим с вас много разнообразни рецепти със „скалната сълза“ и се надяваме да сме полезни на много хора.

1. Полипи в носа – в малка чашка сипвате 7-8 супени лъжици вода. В нея разтваряте 10 грама от мумиото. Тази течност се използва, като капки за нос. Капете по 2 капки по 2 или 3 пъти на ден в ноздрите.

лечение на рани с мумио

Отзив за мумиото при рани – Невена Босилкова: „Ефектът е невероятен!“

2. Отоци и рани – правят се компреси с разтвор от мумио. Той се приготвя, като в 100 милилитра вода се разтваря грама лековита смола. Компреса се сменя 2 пъти на ден.

Получихме и кратък коментар от Фейсбук от Невена Босилкова, която потвърждава непоколебимия ефект на мумиото при лечение на рани. Тя е оправила за два дни раните на свой близък, които са се получили в резултат на продължително залежаване, с крем, наречен тибетски балсам.

Чели сме, че китайците навремето така са действали, когато искат да разберат дали едно мумио е хубаво или не: Те са чупели краката на едно младо пиле вечерта и са ги лекували с мумиото. Ако на другия ден или до края на седмицата краката на пилето са се оправяли и то е започвало отново да тича по двора, значи мумиото е било хубаво.

Ние не се наемаме да кажем дали тази легенда или истина или не. Но коментарите и отзвукът за мумиото, които пристигат, ни насочват към мисълта, че може би поне отчасти тя е истина!

Вълшебната смола мумио

Вълшебната смола мумио

3. Туберкулоза – отново се приготвя разтвор от 10 супени лъжици вода и 2 грама от смолата. От готовият разтвор се пие само един път и то най-малко 3 часа, след като сте се навечеряли. Дозата за прием е супена лъжица. Курсът на лечение е 10 дена. Правите една почивка от 7 дена и после при нужда повтаряте. Лечение свършва когато сте напълно здрав.

4. Диабет – лечението продължава точно 25 дена, през които ще приемате разтвор от мумио. За тези 25 дена ще са ви нужни приблизително 70 грама лечебна смола. Започнете, като 17,5 грама от мумиото разтворите в 0,5 литра вода. Самият курс на лечение е разделен на 3 части. Първата част трае 10 дена, през които ще взимате от „лекарството“ само веднъж на ден и то поне 30 минути преди да сте се наяли. Дозата за приема е равна на супена лъжица. Втората част отново е 10 дена. Тук обаче от разтвора ще започнете да приемате 3 пъти на ден, но отново преди да сте се наяли – около 30 минутки. Дозата тук също се променя и за един прием тя е 1 1/2 супена лъжица. Третата част е с продължителност само от 5 дена, през които ще взимате 3 пъти на ден, но дозата е 1 1/2 чаена лъжичка на прием. Това лечение с мумио ще намали симптомите на постоянна жажда, умора и често уриниране.

5. Хемороиди – за да се отървете от хемороидите трябва да приемате мумио вътрешно и да си приготвите мехлем за намазване със смолата. Разтворете 0,2 грама от скалната сълза в малко мляко и пиете. По една такава доза се пие сутрин вечер. Мехлема се прави от мумио и мед, като се съставките се смесват в съотношение 1:8 (мумио:мед). С него се намазва аналният отвор с дълбочина около 10 сантиметра. Приемате вътрешно 25 дена, правите 10 дневна почивка и възстановявате приема. Мазането се прилага 60 дена – 2 месеца, после почивка 1 месец и отново мазане 2 месеца.

6. Костно-туберкулозни процеси – разтворете в 3 супени лъжици прясно мляко мумио, колкото грахово зърно, а млякото е около 3 супени лъжици (съотношението, което се спазва е 20:1 – мляко:мумио). Пие се 2 пъти преди храна, като лечението е с продължителност от 25 дена. Прави се почивка и курсът се повтаря.

Мумио колкото грахово зърно

Мумио колкото грахово зърно

7. Тромбофлебит – разтваря се мумио в мляко, съотношение 1:20 (мумиото е 0,3 грама, мляко – 3 супени лъжици). Взимат се 2 дози на ден 25 поредни дена. Прави се прекъсване от 10 дена и се възтановява лечението при нужда.

8. Киселини и повръщане – изберете сами, в какво ще разтворите мумиото, като от него ви трябват само 0,2 грама. Може да използвате мед, чай или мляко – супена лъжица. Взимате рано сутрин, още когато станете и вечер преди да си легнете за сън. 26 дена трае лечението.

9. Проблеми със слуха и гноен отит – смесват се масло и мумио – 10:1. (количеството на мумиото е 0,4 грама, масло – 1 1/2 лъжица). Консумира се сутрин и вечер на гладно.

10. Ангина – смучете, като бонбон 0,3 грама лечебна смола. Вкусът е леко горчив, но ще ви помогне за победите ангината. Смучете по 3 „бонбона“ на ден.

11. Ревматизъм – 0,2 грама „кръв от планината“ разтваряте в лъжица вода и изпивате преди сън. 10 дена прилагате лечението, почивате още 10 и повтаряте курса още веднъж.

12. Миома – 10 супени лъжици вода се сипват в малка чашка. В нея се разтваря 1 грам мумио. По супена лъжица взимате сутрин на гладно и вечер преди сън – 3 часа след вечерята. Пиете 10 дена, правите почивка от 5. За целият курс на лечение са нужни 10 грама от смолата.

13. Рак – може да помогне много при лечение на коварното заболяване. За целта в 100 милилитра вода разтворете 3 грама смола. С течността правете компреси. Междувременно пийте и всяка сутрин, задължително на гладно по 0,2 грама мумио, разтворен в лъжичка вода.

14. Главоболие – 0,2 грама мумио се смесва с мляко – 3 супени лъжици. Взима се сутрин преди закуска и вечер преди сън. При упорито главоболие и мигрена лечението е 25 дена

15. Възпаление на млечната жлеза – курсът на лечение със „скалната сълза“ има две части. Първата е 6 дена, през които ще 0,2 грама разтворени във вода – 3 супени лъжици. Взима се само по един път на гладно. Втората част започва от 7 ден и завършва на 25-я. Взимат се по такива доза на ден, сутрин и вечер на гладно.

16. Безплодие и при двата пола – разтваря се 0,3 грама мумио в изцеден сок от моркови – 3 супени лъжици. Изпива се две дози, едната сутрин, а другата вечер, задължително на гладно. 28 дена трае курсът на лечение.

Лекувайте се с мумио

Лекувайте се с мумио

17. Пародонтоза – разтваряте лечебната смола във вода, съотношение 1:20. Правите гаргара с течността 2-3 пъти за един ден.

18. Язва на стомаха и гастрит – тук приема на мумио се определя в зависимост от килограмите:

1. 70 килограма – 0,2 грама мумио

2. 80 килограма – 0,3 мумио

3. до 90 килограма – 0,4 грама

4. над 90 килограма – 0,5 грама мумио

Разреждате количеството мумио с вода или мляко, като спазвате пропорцията 1:20. Пие се по една доза 2 пъти – сутрин и вечер на гладно. Курсът на лечение продължава 28 дена. Почива се 10 дена и се възстановява за още 28 дена.

Къде можем да намерим мумио

Мумио се предлага във всяка аптека, като можете хапчета или пакетчета по 20 грама лечебна смола.

По време на лечението с мумио е забранен приемът на алкохол.

Enjoyed this post? Share it!

 

13 коментара по “Мумио – божествено лекарство срещу много болести

 1. Благодарим ви, Невена, за отзива за лечението на рани с мумио. Дописахме статията – wp.me/p42wQe-7yt с една кратка и невероятна история за това, как китайците едно време са изпробвали мумиото върху пилета 🙂 Приятен ден ви желаем!

 2. пропуснали сте да напишете в резултат на какво се е получила раната. има много лежащо-болни хора и това ще е полезно за тях, кремът се казва тибетски балсам.

  • Благодарим ви, оправено е и е дописано в частта със залежаването и с тибетския балсам.

 3. забелзахр че при лечението на диабета няма разлика в дозата и честотата на приеманетол което ако е вярно обезмисля деленето на три частил

 4. Здравейте!Много ме заинтригуваха лечебните свойства на мумиото.В началото на статията пише ,че лекува хашимото. Можете ли да напишите по какъв начин се извършва лечението на това заболяване!

 5. Моля за пояснение при лечение на рак -прави се компрес ???
  Използвала съм мумио при лечение на астма на сина ми -беше на 6 г -мисля, че помогна много.

 6. Моля Ви да отбележите на 100 мл.вода Колко грама от мумиото
  се разтваря в нея???
  Благодаря предварително.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *