Мъртва кост и стопяване на изпъкнало кокалче с ябълков оцет и др.

При мъртва кост или изпъкнали кокалчета на помощ идват рецептите от чудотворната народна медицина и решават проблема

Причините за изпъкнали кокалчета са разнообразни, като сред най-честите за деформацията на костите са носенето на неудобни обувки (за краката), наследствеността или нарушаването на солевия метаболизъм.

“Фигурин

Самата деформация на костите е доста болезнен процес и задължително трябва да се посети специалист, за да се уточни точната причина на заболяването.

За да се справите с болезнените изпъкнали кокалчета използвайте тези рецепти:

1. Бензин при борбата с изпъкнали кокалчета – може да ви звучи невероятно, но тази течност ще ви помогне, но трябва да сте много внимателни. Засегнатите зони се намазват 2 пъти дневно с малко бензин. В никакъв случай обаче не превързвайте засегнатите зони, защото може да изгорите кожата. Не се поставя и напоено парче плат на мястото, само се намазва с малко бензин.

2. Ябълков оцет и йод при борбата с изпъкнали кокалчета – засегнатите зони се намазват с домашен ябълков оцет и се изчаква да изсъхне (около 5-10 минутки). После на също място се намазва с йод. Изчаква се и той да изсъхне. След това на мястото се сребърна пара и се прави здрава превръзка. За целта можете да използвате бинт или лейкопласт. Метода се прилага най-много 10 дни. Прави почивка и ако се налага се повтаря отново.

Когато използвате този метод при борбата с изпъкнали кокалчета е добре да носите наложения компрес 24 часа, но ако това не е по силите ви 12 са достатъчни. Метода е болезнен, йодът разранява и изсушава кожата. Препоръчваме докато го прилагате да намазвате мястото често с крем.

3. Орехова шума при борбата с изпъкнали кокалчета на ръцете и краката – този метод се прилага през летните месеци (юли и август), защото се използват прясно набрани листа, а през този период те са най-лековити. Събират се 3 шепи шума и се варят в 3 литра вода. На краката или ръцете се прави баня с продължителност на 15 минутки.

4. Чер оман действа безотказно при уголемено кокалче и натрошени кости!

лапа от чер оман уголемено кокалче

Чер оман срещу подуто кокалче

Според нашата читателка Ваня Паунова най-доброто средство за лечение на уголеменото кокалче е черният оман. Тя си е направила лапа от чер оман и нежеланото образувание (хрущял) се е размекнало до датата на операцията и се е пръснало.

Проверихме и се допитахме по въпроса. Оказа се, че много хора използват чер оман не само при уголемено кокалче, но и при натрошени кости след преживяна катастрофа. Лапа от корените на превъзходната билка е помогнала на стотици при уголемени кости.

Редно е да се отбележи обаче, че билката чер оман има канцерогенен ефект и с нея не бива да се прекалява. Някои потребители също така изразяват съмнения относно безопасността й при употребата й за деца. Ще се радваме, ако споделите с нас това, което знаете по въпроса. Ако сте я ползвали, колко време се ползва и каква е дозировката?

За кратко време и малки количества е ясно, че няма да навреди, но целта е хем да се излекуваме, хем и да не се разболеем от нещо друго. Така че помагайте с коментари! Формата за коментари е по-долу. Ще ви бъдем задължени! Хайде заедно да развием тази публикация!

Рецептите на Ванга при мъртва кост на крака

Преди да предприемете оперативна намеса опитайте тези рецепти от народната медицина при изпъкнали кокалчета

Преди да предприемете оперативна намеса опитайте тези рецепти от народната медицина при изпъкнали кокалчета

1. Парче керемида и газ за горене – взимате малко парче от керемида и го загрявате докато се позачерви (може да използвате жар за нагряването). Отделно натапяте парче вълнен плат в газта. Заливате горещата керемида със студена питейна вода. Потопеното вълнено платче се слага върху костния израстък и отгоре се налага парчето керемида. Дръжте го там докато можете да изтърпите. Лекувате докато от мъртвата кост няма вече следи.

2. Речен пясък – ушивате си платнена торбичка и я напълвате с предварително загрян речен пясък. Слагате на мъртвата кост (колкото по-топла е торбичката, толкова по-добре, но все пак трябва да можете да търпите). Държите докато изстине. Лечението трае до излекуване на мъртвата кост.

Други методи за лечение на изпъкнали кокалчета на крака от народната медицина 

1. Мая и бира – илача се прави от обикновена мая за хляб, а количеството което се ползва за рецептата е с големината на малко зелено орехче. То се залива с бира – около супена лъжица (може и да е повече количеството и, според големината на парчето мая, което сте използвали). Получава се малко тестенце, което се омесва хубаво. Преди да го наложите върху мъртвата кост намажете зоната с мас. Налагате лечебното тесто 5 вечери, правите почивка от още толкова дни и при нужда възстановявате лечението. За постигане на добри резултати всеки ден се замесва ново тестенце от мая и бира.

Мас и лопуш при изпъкнали кокалчета на крака

Мас и лопуш при изпъкнали кокалчета на крака

3. Мас и лопуш при мъртва кост на крака – на котлона разтопявате несолена свинска мас и намазвате от нея върху опаковата страна на листо лопуш. Изчакайте малко време, за да може маста да изстине и залепете върху мъртвото кокалче. Отгоре превържете с парче бинт. Правите го всяка вечер, докато мъртвата кост изчезне.

4. Питка от глина – разтворете от лековитата глина във вода, за да се получи по-гъстичка каша. Глинената питка наложете върху изпъкналото кокалче. Завийте мястото с полиетилен и накрая с бинт. Правете процедурата всяка вечер и до седем дни ще имате положителни резултати. При нужда продължете лечението за по-дълго време.

Ето и още една рецепта предложена от наш читател, с която той е постигнал добри резултати:

Snegana Vyrbanova – мога да споделя и моята рецепта, по няколко пъти на ден намазваш изпъкналите кокалчета с лавандулово масло има го в аптеките, резултата е невероятен моето кокалче на пръста ми изчезна за месец.

Enjoyed this post? Share it!

 

15 коментара по “Мъртва кост и стопяване на изпъкнало кокалче с ябълков оцет и др.

 1. Имах нещо като хрущялно образование (мъртва кост) и имах записан ден за операция. Правих си лапа с чер оман корени и докато ми дойде деня за операция беше се размекнало и се пръсна.

 2. Dali raboti tazi recepta zashtoto az imam takova ot neudobni obuvki i mi kazaha kompres revanol i spirt molqvi pishete mi skype,,,,,,, black.lion33 …….

  • Да, Ники! Рецептите против мъртва кост и уголемено кокалче работят! Споделете с нас като имате някакъв резултат! Също така дообогатихме публикацията с подробности за употребата на чер оман, може да пробвате и него, но внимателно!

 3. Здравейте! Бих искала да попитам, за латинското име на билката Чер Оман, за да мога да я намеря където живея. Благодаря, предварително!

 4. да попитам този метод с мая и бира слага ли се брашно ,защото на мен ми се получи смес а не тесто

 5. Моля да обясните как точно приготвяте лапата от чер оман,за да съм сигурна,че е правилно и до колко време долу-горе има резултат

 6. дали тези рецепти могат да се използват ако се е получило удебеление на костта отзад на крака непосредствено над петата. Или друга рецепта ако знаете ще съм благодарна.

 7. дали тези рецепти могат да се използват ако се е получило удебеление на костта отзад на крака непосредствено над петата.

 8. започнах да прилагам една от рецептите – оцет, йод и сребърна пара. Днес е втори ден и съм малко шашната от това, което се случва, т.к. не знам дали е нормално. И се чудя в този ред на мисли – има ли някой от четящите тези редове, който е експериментирал и е минал по етапите на приложение на споменатите рецепти.

 9. Здравейте всички,ще се включа и аз с кокалче на големия пръст на десен крак.Вероятно е от неудобни обувки през годините но порасна много и за месец ми съсипа 2 чифта сандали – кокалчето ми проби сандалите .Помогнете моля с изпробвана рецепта че ме е страх да ходя на операция.

 10. Здравейте. Може ли по-подробно да разясните за чер оман. Как се приготвя, колко време се държи?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *