4 типа билки помагат при наднормено тегло

Ето как билките помагат при проблема наднормено тегло!

Билките са тези, на които мнозина се доверяват в битката с излишните килограми. Въпреки че нормално е да се потърси лек в народната медицина, мнозина правят първо всичко останало, а когато то не доведе до желания ефект, се обръщат към билките и към съветите на народните лечители. От дълбока древност се знае, че именно билките са тези, които оказват въздействие в посока понижаване на телесното тегло.

Когато теглото е наднормено!

Важно е обаче да се има предвид, че 4 са основните посоки, в които се използват природните лекове за понижаване на телесното тегло. Именно и поради това билките за отслабване се делят на 4 основни групи:

–       билки с диуретичен ефект – с тяхна помощ организмът се освобождава от задържаните излишни течности и ги изхвърля заедно с урината;

–       билки, които подпомагат процеса на изгаряне на мазнините;

–       билки, които имат слабителен ефект – чрез консумацията им червата по-лесно се освобождават от съдържимото си, като по този начин по-малък е броят на калориите, които попадат в организма заедно с храната;

–       супресанти – това е четвъртата категория билки. Ефектът от тях е в посока на повишаване на настроението, в резултат на което човек изпитва по-малко глад. След попадане в организма тези билки увеличават обема си и създават усещането за ситост.

споделяне в социални мрежи

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *