Народната медицина срещу кръвотечението от носа

Някои хора имат слаби капиляри или просто инцидентно се случва да им протече кръв от носа. Ако на вашето дете се случи това, може да направите няколко неща. Добре е да се смърка хладка вода, за да може да се заздравят кръвоносните съдове. При често кръвотечение от носа действа добре отвара от полски хвощ – 3 супени лъжици на 300 гр. вода, вари се 10 мин., изстива и се прецежда. В такива случай мажете ноздрите на детето с боров вазелин, който държи влажна ципата на носа и не позволява на кръвоносните съдове да се пукат.

Първа помощ
Кръвотечението от носа спира бързо, когат върху основата на носа се постави студен компрес, направен от памучен плат или само памук, потопен в студена вода. Всички знаем и изпитаното старо спиране от нашето детство – топче памук в носа на детето, наведена глава назад. Когато на детето му тече кръв от носа в никакъв случай не трябва да се секне. В случай, че първоначалните мерки не помогнат, детето трябва да смръкне хладък разреден лимонов сок (1 чаена лъжичка лимонов сок се разрежда в чаша вода) и да се потърси лекарска помощ.

Лечение чрез народната медицина
За да се справите с този проблем народната медицина препоръчва общо лечение за укрепване на организма. През лятото детето често трябва да бъде на въздух, да прави слънчеви бани и кратки къпания в рекла или море (5-10 мин.). Особено полезно е да пускате детето да ходи по трева, рано сутрин, докато има роса.

“Демир

През зимата се правят горещи бани с морска сол по два пъти в седмицата.

Вътрешно народно лечение
Сутрин, обед и вечер преди лягане да се взема по 1-2 чаени лъжички сурови яйца с лимонов сок или стрити яйчени черупки с мед.

Хранене според народната медицина
Вегетарианска, млечно-растителна храна с повече плодове и сурови зеленчуци – моркови, алабаш, домати, спанак, репички. Така се набавя и повече желязо, за да са здрави капилярите.

Важно
Тези съвети са за лечение на деца над 10 год.! Съветите могат да се прилагат и на възрастни.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *