Настинка – преборете я бързо с домашни рецепти

В студените зимни месеци, досадната настинка ни дебне отвсякъде, затова е хубаво да знаете някои лесни домашни лекове с които ще я прогоните

Започваме със симптомите на настинката:

Симптоми 

Настинката и нейните симптоми могат да бъдат по-упорити и от грип. Ако не им обърнете внимание на време, проблема често се задълбочава и води до усложнения. Досадната кашлица, високата температура и хремата могат да бъдат лесно избегнати с подръчни домашни лекове, за които дори и не сте вярвали, че могат да ви донесат облекчение.

“Фигурин

Горчица при настинка 

Един от най-лесните трикове, които да използвате, когато да усетите, че е възможно да ви настигне настинка, налага използването на горчица. Синапеното семе в нея дава отличен ефект за лечението и. Всичко което трябва е да покриете ходилата си с малко горчица, веднага щом усетите първи признаци на заболяването. Увийте краката си в торбичка и сложете вълнен чорап. Легнете и задръжте възможно най-много. След това изплакнете ходилата си с топла вода. разтрийте леко за да подобрите кръвообращението им и отново обуйте топли чорапи. Хубаво е този метод да се прилага преди лягане, за да сте сигурни, че краката ви ще бъдат на топло. Ако има нужда повторете този метод няколко вечери, докато сте напълно сигурни, че опасността от настинка е преминала.

Джинджифил и мед при настинка 

Когато усетите, че сте хванали настинка, не е нужно веднага да посягате към лекарствата. Може да опитате и с още едно напълно доказано и без странични ефекти за здравето ви средство. Става въпрос за джинджифила. Неговите антисептични, антибактериални и противовирусни качества мога да ви бъдат от полза в студените дни. Лека се приготвя лесно – необходимо ви е само 400 грама пчелен мед, в който да разбъркате една чаена лъжичка сух, стрит джинджифил. Вземайте по три пъти през деня една супена лъжица от този лек, веднага щом усетите първите признаци на настинката, за да избегнете усложненията и да се предпазите от нея още в зародиш.

Мас, мастика, сода и морска сол при настинка 

Един от най-силните лекове при настинка се ползва за масаж на тялото и тъй като притежава силно сгряващ ефект, не само ще прогони заболяването, но и ще ви отърве от неприятното втрисане, което е първият му симптом. За приготвяне на лека са ви необходими две супени лъжици със свинска мас, половин чаена чаша мастика, една чаена лъжица сода бикарбонат и една чаена лъжица морска сол. Всички съставки се омесват добре и с така получената смес масажирате тялото. Легнете и се увийте възможно най-добре, за да се стоплите. На сутринта ще се чувствате все едно никога не сте имали симптоми на простуда.

Ефикасни рецепти борещи настинка

Ефикасни рецепти борещи настинка

Всички домашни лекове при настинка помагат за загряване на организма и затова е хубаво да ги използвате вечер, преди да сте легнали.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *