Натурални води за уста

Всеки иска да има свеж дъх, който в дадени интимни моменти да ухае на цветя и теменужки. Факт е обаче, че това е малко невъзможно. Все пак ние се храним, а храната оставя следи. Да не говорим за бактериите в устата. Но това не означава, че не можем да се освежим след това. А за това ще ни помогне една добра вода за уста. Освен че освежава дъха, тя чисти и остатъците от храната и убива бактериите. Но главният компонент в промишлено произведената вода за уста е спиртът, като в някои марки той може да достигне и до 22 %. От една страна спиртът има антибактериален ефект, но от друга заедно с патогенните бактерии той поразява и полезната микрофлора в устата. Затова, ако искате да си починете от промишлените води за уста, пълни с химия, вижте тези 4 рецепти, които може да прилагате вкъщи, като преди това посетите зъболекар, за да се уверите, че лошият дъх не е от нелекувани зъби и възпалени венци. Както и от болен стомах.

“Фигурин

1. Отвара от лайка

Както знаем лайката има антибактериален ефект. Направете си силен чай от лайка, около половин литър. След това го изсипете в стъклено шише и съхранявайте в хладилника за 3-4 дни. Разтваряйте по 1 с. л. на чаша с вода и изплаквайте устата си всяка вечер.

2. Отвара от дъбови кори

Заздравява венците и премахва лошия дъх от устата, като дезинфекцира напълно.

3. Вода с масло от шипки

Шипковото масло е чудесен лек за повърхностни рани. Капнете няколко капки масло в чаша с вода и изплакнете устата. След няколко дни ще почувствате венците си здрави, а лошият дъх ще изчезне.

4. Вода с масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво отстранява неприятния дъх, болестотворните бактерии, предотвратява появата на кариеси и пародонтоза. Капнете 3-4 капки масло в чаша вода и изплакнете устата си.

Домашната вода за уста може би няма да има бързия ефект на шишето, купено от аптеката, но при търпение и постоянство ще постигнете отлични резултати.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *