Натурални средства за секси бронзов тен

Всеки обича да ходи на плаж. Или поне да се разположи на тераската или балкона у дома, на двора или на друго подходящо място и да „хване“ малко шоколадов загар. Но за целта ви трябва и слънцезащитно масло. Вместо обаче да давате стотици левове за скъпоструваща и уж качествена бяла козметика, не е ли по-добре да се обърнете към природата? Трите базови масла, които са най-добрата защита срещу слънчевите лъчи и в същото време правят кожата нежношоколадова, са масло от карите, жожоба и кокосово масло. Базовите масла се характеризират с това, че нямат никакъв аромат, неутрален, просто миришат на мазнина. Ето и за всяка базово масло какво обяснение е дадено:

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Масло от карите (SHEA BUTТER).
Маслото от карите се получава се от плодовете на африканско дърво и се състои наполовина от наситени, наполовина от полиненаситени мастни триглицериди. Съдържа мастно разтворимите вещества на плода и има естествен слънцепредпазен фактор до 4. Маслото от карите се използва се в елитната дневна козметика. Важна съставка е в медицинските средства за лечение на изгаряния.
Маслото попива много добре в кожата, без да оставя повърхностно омазняване. Създава върху кожата тънък защитен слой и усещане за сухота. Маслото от карите се топи се при температурата на човешкото тяло. Втрива се в кожата без масаж и е подходящо за употреба вместо дневен крем.

Кокосово масло

Кокосовото масло е подходящо е за поддържане на здрава и нормална кожа, т.е. кожа без особени проблеми. Маслото може да се използва за директно масажиране на лицето, шията, деколтето, както и цялото тяло, особено при сухи кожи след баня. Благодарение на своя състав от наситени мастни киселини, кокосовото масло попива много бързо в кожата и я превръщат в “кадифе”. Предпазва от напукване ръцете и петите. Кокосовото масло е подходящо за смесване с готови слънцепредпазни кремове, млека, емулсии, както и в чист вид преди и след слънчеви бани – създава устойчив защитен слой. Кокосовото масло може да се смесва в стопено състояние с всички други масла, като по този начин се разширява и обогатява действието му.

Забележка: При температури под 25oС кокосовото масло e в твърдо състояние. Поставено върху кожата, то веднага се стапя.

Масло от жожоба

Маслото от жожоба е уникално в целия растителен свят. Всъщност то представлява течен восък. Състои се главно от висши мастни киселини, свързани с висши алкохоли. Има добра попиваемост във всички видове кожа, включително мазна.

Нанесено върху кожата създава тънък, невидим за окото, устойчив и еластичен слой, който я подхранва и предпазва от неблагоприятните въздействия на околната среда, без да пречи на нормалната жизнена дейност. Създаденото от него повърхностно и дълбочинно омазняване регулира мастната секреция на кожата. Не предизвиква никакво дразнене и алергични реакции.

По тази причина често се използва за приготвяне на почистващи емулсии за кожата (особено около очите), а добавено към готови козметични продукти значително увеличава срока им на годност.

Възвръща мекотата, сочността и нежността на напукани и изпръхнали устни.

Придава блясък, обем и гъвкавост на косата.

Начин на приложение:

  • Директен масаж на кожата;
  • За почистване на лицето;
  • За влагане в козметични маски;
  • За употреба при и след слънчеви бани – има естествен слънцепредпазен фактор.

Защо тези масла за незаменими в процеса на правенене на тен? Първо са евтини. Сигурно всеки от вас зане колко струва един слънцезащитен крем с фактор? Маслата често не надвишават 5-10 лв според грамажа и производителя. Освен това са и икономични, тъй като няма нужда да нанасяте по много, за да има ефект. Ако трудно изгаряте, а искате бързо да почернеете (защото кокосовото масло, само по себе си няма слънцезащита), можете директно да се намажете с какаово масло преди плаж. Както си е на буци, взимате, все едно е сапун и мажете по себе си. Подобно на маслото от карите и то се топи при допир до кожата.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *