Невенът – този ярък лечител на нашето тяло

Невенът е една от билките, която винаги са били спрягани като универсален лечител. Той има тонизиращи, успокояващи и възстановителни свойства, а това го прави идеалната съставка за всяка козметика – домашна или купешка. Маслото от невен е особено подходящо за суха кожа. Полезно е да се използва с цел поддържане на кожата здрава и свежа. Предпазва я от изсушаване през летния сезон.

Невенът има антисептично действие. Прилагането на екстракт от билката действа ефикасно за заздравяване на рани, успокояване и регенериране на кожните клетки. Смята се, че благоприятното въздействие на невена върху кожата се дължи на съдържанието на флавоноиди, каротини, фитостероли и други полезни съставки.

Маслото има ползи и при кожни заболявания – дерматити, екземи, сърбежи и други състояния. Натуралният продукт подпомага защитата на кожата от ултравиолетовите лъчи. Полезно е да се използва преди излагане на слънце, особено при чувствителна, лесно зачервяваща се кожа. Невенът се използва и като съставка в продукти за премахване на грим.

“Фигурин

Вие сами можете да си направите една настойка, която да използвате като лосион или просто, за да успокоите кожата си. Просто сложете една супена лъжица сушени цветове да врат малко и после намажете лицето с тампон памук, напоен във видата. Или пък наплискайте лицето направо, като оставите да изсъхне само.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *