Невероятно! Една билка, изчиства бъбреците

Билката златна пръчица или още известна като горски енчец има ясно изразено действие, свързано със застой на течности в организма, от които изчиства тялото и подпомага правилното функциониране на бъбреците. Събират се основно стръковете, като надземната част на растението се събира през периода на цъфтежа.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Основно в народната медицина билката се предписва при застой на течности в организма, цистити, камъни и пясък в бъбреците. Засилва рязко бъбречната секреция, стимулира бъбречната функция и намалява отделянето на албумин.

Билката се използва предпазливо при хронични нефрити, където стимулирането на бъбречната функция не е желателно. Освен това действа нервно успокоително, затягащо при диария, при подагра, ревматизъм, артрит. Народната медицина препоръчва билката и при чернодробни заболявания, неволно напикаване, увеличена простатна жлеза, силна и продължителна менструация, при хронични кожни заболявания, гнойни рани, циреи.

Начин на приложение – запарката се приготвя от 30 гр. наситнена билка и 700 мл кипяща вода. оставя се да кисне в продължение на 20 мин. прецежда се и от нея се приема 6 пъти дневно по 100 мл 15 мин. преди и 30 мин. след ядене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *