Невралгия – овладяване на болката

Невралгия – това е едно заболяване, което настъпва внезапно със силна болка, която можем да „потушим” с помощта на рецепти от народната медицина

Невралгия

Всъщност това е заболяване, което засяга периферните нерви и както вече казахме настъпва внезапно с оста болка в засегнатия нерв. Тя може да бъде предизвикана от стара травма и сама по себе си не се определя, като отделно заболяване, а по-точно, като симптом на вече съществуващо такова. Невралгията се дели на няколко типа според своята локализация, които са:

Билки успокояващи острата и режеща болка при невралгия

Билки успокояващи острата и режеща болка при невралгия

1. Тригеминална невралгия – този вид засяга лицето, като най често „покосените” зони са челото, клепача и окото (в случай, че е засегнат този нерв). Вторият вариант е да бъдат засегнати бузата, горната устна, долния клепач и горния венец. В третия случай се засяга долния венец, долната устна и челюстта.

2. Невралгия на седалищния нерв – причините за този тип невралгия често са шиповете, травми след тежки физически усилия и други. Тя е често срещана.

3. Междуребрена – често е причинена от артрит, изменения на гръбначния стълб, множествена склероза, алергии, слаб имунитет, диабет и други.

Невралгия – симптоми

И при трита невралгия се усещат доста силни болки, разликата е в локализацията. При тригеминалната болката е в областта на лицето и зъбите. Тя е доста остра и при допир става непоносима. Ако е засегнат седалищния нерв болката се локализира в кръста, задната част на краката и петите. При междуребрената се усеща пулсираща и режеща болка, появява се изтръпване. Болката става още по-силна при разговор или кашляне.

Народната медицина на помощ при невралгия

Рецептите предлагани от нас са за облекчаване на болките, но не и за лечение на самото заболяване. Задължителна е консултация с лекар при изпитването на тези симптоми. Трябва да се установи точната причина за „появата” на невралгията и да се лекува точното заболяване, защото както казахме невралгията е по-скоро симптом, а не болест.

1. Жълт кантарион – взимате буркан и го пълните (без да притискате билката) с пресен цвят от билката. Заливате го с пресован зехтин, до гърлото на буркана и после го затваряте плътно с капачка. Оставяте илача на слънце 3 седмици. После прецеждате илача през марля и го съхранявате отново в стъклен съд. С полученото масло намазвате засегнатите зони по 3 пъти на ден.

2. Листа от хрян – използват се пресни листа, които се накисват в гореща вода. После листата се налагат върху болезнената зона и стоите с тях 20 минути. Процедурата се прави 1 път на ден.

3. Листа от здравец – от пресните листа на билката се налагат компреси. Нареждате ги върху болезнената зона и после увивате с бинт. Отгоре завивате с шал. Компреса се сменя на всеки час, докато почувствате облекчение на режещата и остра болка.

4. Сок от черна ряпа – изцежда се сок от кореноплода. С помощта на памук или марля се намазват болезнените зони. Прилагате метода по 4 пъти на ден.

Невралгия – овладяване на болката
4.7 (93.33%) 3 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *