Нервна възбуда се лекува с билки!!!

Невралгията е често срещано заболяване

Името й произхожда от гръцките думи: неврон – нерв и aлгус – болка. Става въпрос за особено болезнено усещане, дължащо се на увреждане на един или друг нерв. Най-характерните, оплаквания, дължащи се на невралгия, са честите пристъпни болки, разпространяващи се по хода на засегнатия от заболяването нерв и чувството за парене.

“Демир

Нервна възбуда се лекува с билки

Тези оплаквания могат да бъдат налице, както в състояние на покой, така и при движение и промяна в положението на тялото или при допир на кожата. Възможно е невралгичните болки да бъдат провокирани дори от дразнители като силен шум и светлина или от нервно-психическо пренапрежение. Много често невралгичните болки се появяват в определено време от денонощието, а не рядко и през нощта. Обикновено тяхната продължителност е от няколко секунди до няколко минути, като в интервалите между пристъпите болният не усеща болка или тя е лека, тъпа и поносима. Причините за поява на невралгия могат да бъдат най-различни. Към най-честите от тях спадат вирусни и бактериални инфекции, захарен диабет, атеросклеротични промени на артериите, хранещи нервите, подагра, отравяния с различни вещества и др.

Лечението на невралгията зависи преди всичко от причината за нея. Независимо обаче от назначеното от лекаря, лечение от полза при невралгия може да бъде и прилагането на някои фитотерапевтични лекарства.

Лечебната отвара се приготвя по следната рецепта: смесват се по 50 г цветове полски мак, цветове глог, стръкове хвощ, стръкове комунига, стръкове босилек, шишарки хмел, цветове лавандула и  20 г корени дилянка. След което 2 супени лъжипи от билките се заливат с 0,5 л вряла вода. Пие се по 1 винена чаша преди ядене 4 пъти дневно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *