Нередовната менструация се повлиява от тази билка

Тя има и противогъбични действия

Люцерната често се използва при анемия (с коприва и овес), циреи, като антитромботично средство и за подпомагане на кръвното съсирване. За възстановяване от наркотична и алкохолна зависимост.

Нередовната менструация се повлиява от люцерна

Прилага се и при закъсняваща или нередовна менструация, менопаузни симптоми и за стимулиране на кърмата. Тя има и противогъбични действия.

Люцерната влияе добре при много стомашно-чревни състояния като загуба на апетит, чревни проблеми, нарушения в храносмилането, диспепсия, пептична язва, слабо усвояване на хранителните вещества, лошо храносмилане. Тя регулира червата, облекчава стомашни язви и стомашни разстройства.

“Фигурин

Външно, семената могат да бъдат поставяни в лапа при циреи и ухапвания от насекоми.

Препоръчвана доза:

Сухи листа на люцерна се предлагат в мрежата под формата на таблетки или капсули. Предлага се и на течни екстракти. Няма установена терапевтична доза от люцерна за хората.

Някои билкари препоръчват по 500 – 1000 мг сушени листа на ден или 1 – 2 мл тинктура 3 пъти на ден.

Таблетки и капсули от цяла люцерна или екстракт от люцерна следва да се приемат, както е указано на опаковката, която сте закупили. За облекчаване на ревматоиден артрит, вземайте 9 – 18 таблетки с люцерна дневно.

Люцерна на чай: 1 супена лъжица се накисва в 220 грама вряща вода за 10 до 20 минути. Пие се по 1 чашка от този чай дневно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *