Нередовната менструация се повлиява от тази билка

Тя има и противогъбични действия

Люцерната често се използва при анемия (с коприва и овес), циреи, като антитромботично средство и за подпомагане на кръвното съсирване. За възстановяване от наркотична и алкохолна зависимост.

Нередовната менструация се повлиява от люцерна

Прилага се и при закъсняваща или нередовна менструация, менопаузни симптоми и за стимулиране на кърмата. Тя има и противогъбични действия.

Люцерната влияе добре при много стомашно-чревни състояния като загуба на апетит, чревни проблеми, нарушения в храносмилането, диспепсия, пептична язва, слабо усвояване на хранителните вещества, лошо храносмилане. Тя регулира червата, облекчава стомашни язви и стомашни разстройства.

Външно, семената могат да бъдат поставяни в лапа при циреи и ухапвания от насекоми.

Препоръчвана доза:

Сухи листа на люцерна се предлагат в мрежата под формата на таблетки или капсули. Предлага се и на течни екстракти. Няма установена терапевтична доза от люцерна за хората.

Някои билкари препоръчват по 500 – 1000 мг сушени листа на ден или 1 – 2 мл тинктура 3 пъти на ден.

Таблетки и капсули от цяла люцерна или екстракт от люцерна следва да се приемат, както е указано на опаковката, която сте закупили. За облекчаване на ревматоиден артрит, вземайте 9 – 18 таблетки с люцерна дневно.

Люцерна на чай: 1 супена лъжица се накисва в 220 грама вряща вода за 10 до 20 минути. Пие се по 1 чашка от този чай дневно.

Нередовната менструация се повлиява от тази билка
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *