Охлюви за шипове и още нестандартни рецепти: С газ, с нафталин и др.

Как се прави компрес от охлюви за шипове? Лечебни рецепти с нафталин, лечение с газ за осветление. Шипове на гръбначния стълб.

За заболяването шипове сме говорили много. Засяга в началния си стадий ставните хрущяли, а на по-късен етап от неговото развитие, то „покосява“ и костите.

“Демир

Характеризира се с ново костно образувание върху вече съществуваща кост в човешкия организъм. Това ново костно образувание може да притисне нерв или кръвоносен съд. От там може да се причини деформация или обездвижване. Заболяването има различна локализация. Най-често то засяга гръбначния стълб, раменете, коленните или тазобедрените стави, врата или петите.

Шиповете причиняват доста силна болка, която в началото се изразява само при движение, но по-късно тя започва да се чувства и при покой. В миналото, то е покосявало по-възрастните индивиди, но днес много млади хора са засегнати от него. Причините, които благоприятстват за неговото развитие са доста разнообразни. Някои от тях са стари травми, неправилно хранене, някои простудни заболявания, изкривяване на гръбначния стълб или проблеми с обмяната на веществата.

Нетрадиционни рецепти при шипове

Няма да се бавим повече и започваме с представянето на по нестандартните рецепти от народната медицина, които можете да използвате за облекчаване на неблагоприятните симптоми и силните болки, които причиняват тези нови костно обазувания наречени шипове.

Рецепти с охлюви за шипове

Първи вариант за 5 дни

– взимат се 5 охлюва, които се счукват заедно с черупките върху найлон. Намажете болезнената зона със свинска мас и после отгоре наложете счуканите охлюви заедно с найлона. Отгоре слагате вестник. Завършвате компреса с плат, който завързвате добре. Преспивате с компреса. Лечението продължава 5 дена.

Втори вариант – 7 дни

Добре е охлювите да се събират сутринта, още докато тревата е с роса. Тогава са най-свежи и се откриват „ранобудните“, които вършат най-хубава и полезна работа. Може и седем охлюва да вземете, не се ограничавайте.

Не бива да са нито прекалено малки, нито прекалено големи. Съберете ги в найлонова торбичка или пликче за сандвичи. Това е количеството за един компрес. Заедно с найлона слагаме охлювите в хаванче от дърво или от метал. Или пък ги изсипваме вътре, ако найлонът е тънък и може да се повреди от счукването.

Обличаме и самото чукало на хаванчето в найлон или фолио. Не блъскаме здраво, а внимателно ги смачкваме на едно с черупките им, като извършваме леки, въртящи движения. Считаме, че сме успели, когато от охлювите се получи равномерна пихтия.

С нея се намазва засегнатото от шип място и се увива с найлон, а отгоре също така загръщаме с парче плат и превързваме, или пък на свой ред го бинтоваме.

В случай че шипът се намира на петата, използваме директно фолиото или найлоновата торбичка, в която сме събирали охлювите. Тя се обува подобно на чорап заедно с охлювената каша и може отгоре да се сложи истинският чорап. Най-добре е този платнен чорап, който ще се слага отгоре, да е дебел и хавлиен.

Този компрес остава на мястото за цяла една нощ и се маха чак на другия ден по светло, като мястото се измива. Процедурата трябва да се прави седем дни и по този начин шиповете може да се излекуват завинаги.

Ако не стане работата, починете си една седмица и след това повторете операцията за още толкова време. При всички случаи ще имате сериозно подобрение и ще искате да повторите. Постепенно шиповете трябва да изчезнат.

Споделете и вие как се борите с шиповете, знаете ли други рецепти за тяхното лечение, не само с охлюви, но и с каквото и да било друго. Важното е да свършат работа на хората, да сме полезни.

А ето и още няколко рецепти против шипове:

Бани с газ при шипове в петата или ръцете

за процедурата се използва некалайдисън бакърен съд. В него се сипва 1 литър газ за осветляване. Съда се затваря и газта престоява в него за 1 ден (24 часа) под капак. Местата, които ще се лекуват трябва да се намажат с мас преди да започнете процедурата. Намазаните зони се потапят в съда за 5 минути на първия ден. На втория ден намазвате отново с мас и потапяте за 10 минути. Всеки ден намазвате и увеличавате с 5 минути, докато достигнете 30 минути (това става на 6 ден).

На седмия ден отново болезнената зона се топи за 30 минути. След това започвате да намалявате минутите, отново с 5 – 25,20 и т.н., докато достигнете до 5 минути. Цялата продължителност на курса на лечение е 12 дена. След всяка процедура, третираните зони не се измиват, а просто се забърсват с кърпа и се обуват чорапи, слагат се ръкавици или хавлиена кърпа. Газта не се подменя използва се една и съща за всички процедура, като не бива да се забравя непохлупена, защото ще изветрее. Препоръчително е всяка една процедура да се прилага вечерно време.

Английска сол и прясно домашно яйце

– взимате една кърпа върху която чупите яйцето и ги размазвате. Затопляте го докато белтъка побелее. Изсипвате отгоре пакетче английска сол и налагате, като компрес на болезнената зона. Лечението се прилага 10 поредни вечери, за да се извлече максималния ефект от него.

Бял тамян и оцет

Нетрадиционни рецепти при шипове

Нетрадиционни рецепти при шипове

– използват се 250 милилитра оцет, който изсипвате в стъклена купа и към него прибавяте 15 грама бял тамян. Изчаквате той да се стопи и после с получилия се илач намазвате силно болезнените зони.

Вар и мед

– преди да се започне процедурата мястото се разтрива добре, за да се загрее. После болезнената зона се намазва обилно с домашен мед. Счуквате на прах вар и после с нея наръсвате върху меда. Гледайте дебелината на слоя вар, която ще наръсите да е около 1/2 милиметра. Отгоре мястото се завива с вестник, а после с парче вълнен плат, което се връзва добре, защото се пренощува с компреса. Когато станете измийте третираните зони с хладка вода. Ако шиповете са в начален стадий прилагайте лечението 3 дена, но ако те са в напреднал използвайте метода 7 дена без прекъсване.

Нафталин и мас

Рецепти при шипове

Рецепти при шипове

– направете домашен мехлем от 2 чаени лъжички свинска мас и чаена лъжичка нафталин. Намажете с този мехлем болезнените участъци и върху тях сложете марля. Отгоре превържете с парче вълнен плат. Дръжте компреса една нощ. За да постигнете положителни резултати прилагайте лечението 25 дена.

Сода

– в 2 литра вода добавяте пакетче сода бикарбонат. Слагате на котлона и затопляте илача. Сваляте го и натапяте в него краката (колкото по-горещ, толкова по-добре, но все пак внимавайте да не се опарите). Дръжте краката докато водата изстине. Не я изхвърляйте, защото ще я използвате 10 дена. На следващия ден просто изсипете нова пакетче сода и повторете процедурата. Така докато стигнете до 10 дена (използва се една и съща вода, единствено се добавя нова пакетче сода всеки ден).

Благодарим за предложените ни рецепти от Елена Атанасова и georgi:

  • 1.  Елена Атанасова – Относно лечението на шипове-такова няма, но мога да ви предложа метод за облекчаване на болката. Разтопете две-три обикновени свещи-бели. Като застинат, но да са още меки и топли се налагат върху засегнатите места ,като се покрива с кърпа за по удобно. Компреса се държи докато застине. Процедурата се прави от десет до петнадесет дни. Парафина не изгаря, а затопля . Болката се облекчава и става поносима шиповете се притъпяват и не притискат. Лично съм пробвала тази терапия и мога да ви кажа, че работи.
  • 2. georgi – купете сяра от аптеката. Измивате краката си и поръсвате със сяра. Обувате вълнени чорапи. Три вечери и шиповете изчезват.

Enjoyed this post? Share it!

 

6 коментара по “Охлюви за шипове и още нестандартни рецепти: С газ, с нафталин и др.

  1. Относно лечението на шипове-такова няма, но мога да ви предложа метод за облекчаване на болката.разтопете цве-три обикновенни свещи-бели.като застинат,но да са още меки и топли се налагат върху засегнатите места ,като се покрива с кърпа за по удобно.компреса се държи докато застине.процедурата се прави от десет до петнадесет дни.парафина не изгаря,а затопля .болката се облекчава и става поносима шиповете се притъпяват и не притискат.лично съм пробвала тази терапия и мога да ви кажа,че работи.

  2. Появата на шипове се дължи на киселото ph, при което не протичат правилно процесите в тялото. Ако си поддъжаме алкално ph – няма да става отлагане на калция върху костите, а ще се усвои от костите. Аз съм имала шип и се оказа, че като направих корекция в храната си, то изчезна. Силно алкализиращи храни са спирулината, сока от нони, кордицепса. https://kafeganoderma.wordpress.com/statii/ Комбинирането с диета с повече плодове, зеленчуци и сурови ядки, ще набави липсващите в тялото минерали, незаменими аминокиселини и ще стопи отложените по костите шипове.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *