Нещо простичко спира болката при шипове

Ако имате нужда от лек срещу шипове ви предлагаме една простичка рецепта облекчаваща мъчителните болки

Шиповете са заболяване, което засяга все повече хора. Както е известно те могат да се появят по петите, коленете, гръбнака, врата и други. Болката, която човек изпитва при движение, а в много случаи и при покой е доста силна. Повечето специалисти са на мнение, че лечение няма. Въпреки всичко вие можете да опитате да облекчите болките без скъпи мазила, които се предлагат в аптеките, а с домашни средства.

“Демир
Илачи срещу шипове с яйца и ябълков оцет

Илачи срещу шипове с яйца и ябълков оцет

Какво са шиповете?

Повечето сме чували какво представляват шиповете. Да те наистина са нови костни образувания, но не бодът. Те се образуват, за да ни предпазят, при увреждания на хрущялите или стари травми, натоварване. Много от нас ги имат, но не знаят, защото те не болят. Когато обаче шипа засегне околни тъкани болката е неизбежна.

Причини за образуването на шипове

Колкото и банално да звучим главната причина за появата на шиповете е неправилното хранене. Неправилно хранене води до лоши последици за ставите, а от там и образуването на шиповете. Много „пострадали“ от болестта са с наднормено тегло. Рисковите фактори, които утежняват положението са неправилната стойка, старите травми, прематоварването и разбира се стреса и напрежението, на които сте подложени.

Лек от народната медицина срещу шипове

1. Яйце, спирт и оцет – нужни са ви 2 сурови и пресни яйца, ако са домашни е най-добре. Те се мият много хубаво и се поставят в стъклен съд, които има плътен капак. Заливате ги, докато се покрият с домашно приготвен ябълков оцет. Илача се държи на хладно и тъмно. Така престоява, докато пресните кокоши яйца се стопят. Процедурата отнема близо 3 седмица, така че трябва да сте търпеливи. Ще са останали ципички на яйцата, които ще трябва да отстраните ръчно. Следва енергично разбъркване, за да може всичко да се омеси. После доливате и 100 милилитра салицилов спирт, който можете да си закупите от всяка аптека. Отново бъркате. Мехлема е готов за мазане. С масажиращи движения нанасяте всяка вечер от него върху болезнените зони. Болката спира за няколко дена, но вие не прекратявайте лечението. Нека то приключи, когато илача свърши.

2. Ябълков оцет и яйце – този метод е подобен, но времето за направата му е по-кратко. сложете прясно домашно яйце в по-дълбока чаша или купичка. Залейте го, колкото да бъде покрито с домашен ябълков оцет. Изчаквате 3 дена да престои така. Черупката на яйцето ще се е поразложила. Изваждате го и махате обелката и жълтъка му. Белтъка се връща при домашния ябълков оцет. Бърка се и се слага терпентин – 40 грама. Получава се хомогенна смес. Намазвате върху болезнените места и отгоре налагате марличка. Правете процедурата вечерно време. На сутринта свалете превръзката и изплакнете третираното място обилно с вода. До няколко дена ще почувствате облекчение, но не спирайте да мажете. Лечението прекратете, кагато илача свърши.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *