Не ви е нужна преса за изправяне на коса

С помощта на обикновени прясно краве мляко и кокоше яйце можете да свършите работата на най-добрата преса за изправяне на вашата коса.

Мечтата на почти всяка жена с чуплива или къдрава коса е тя да е права. За изправяне на косата жената използва преса, но тя уврежда страшно много косъма. Трябва да знаете, че това третиране на косата много често е главната причина за косопада. За да предпазите косата си от опадане, изтощаване и изсушаване използвайте домашна маска за права коса.

“Фигурин
Домашна масла за изправяне на коса

Домашна масла за изправяне на коса

В рецептата за домашно изправяне на косата са включени само продукти от кухнята, които всяка домакиня има в хладилника. Тя се приготвя от прясно мляко и яйце. Тези съставки освен, че изправят косата по естествен начин, спомагат и за нейното подхранване.

Начина на приготвяне на домашната рецепта за безвредно изправяне на коса е следния – счупва се едно прясно домашно яйце. Разбива се в стъклена купичка с помощта на вилица. Към разбитото яйце добавете чаена чаша прясно мляко. Отново бъркайте , трябва да получите хомогенна смес. Това е всичко остава да нанесете домашната маска върху косъма.

Нанасянето на маската за изправяне на коса от прясно мляко и яйце става с помощта на гребен. После върху косата се слага шапка за баня, но ако нямате може да използвате найлонова торбичка. Задръжте за 30 минути.

Следва изминаването на косата, което обаче трябва да стане със студена вода и заедно с това косата се реше. Може да използвате и хладка вода, но не и топла.

Ако измиете косата си със топла или гореща вода има голяма вероятност яйцето да се пресече. Тогава неговото отстраняване от косъма става много по-трудно.

Когато миете косата си от домашната маска с яйце и прясно мляко за изправяне на коса, внимавайте от нея да не попадне в очите, защото може да ги раздразни.

Чрез прилагането на този натурален метод вие не само ще имате права коса, но ще я подхраните и заздравите.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *