Обезкосмяване с черупки на орехи

Обезкосмяване с черупки на орехи – може да звучи малко „фалшиво”, но наистина процедурата е сполучлива и може да ви отърве от всеки косъм

Днес има доста ефикасни процедури за обезкосмяване, като например епилация, която е болезнена, бръснене със самобръсначка, която не се препоръчва, защото след използването и космите стават по-твърди и по-гъсти и чрез лазерна процедура. Лазерната процедура е удобна и гарантира, че нежеланите косъмчета няма да се появят, но пък е скъпичка и не всеки може да си я позволи.

Обезкосмяване с черупки на орех

Обезкосмяване с черупки на орех

Може да избегнете всички тези по-горе изброени процедури и да се доберите на народната медицина, която безболезнени и дълготрайни методи за премазване на нежеланото обезкосмяване. Всеки нежелан косъм по мишниците или по краката може да се премахне с черупките на орехите. Все пак не си мислете, че ще приложите процедурата и хоп, нежеланите косъмчета ги няма. Изисква се време, но резултатите са гладка кожа, без нежелани косъмчета.

Знаем, че сега е лято и всяка дама иска всеки косъм да е на мястото си, а тези, които са нежелани, да изчезнат бързо и затова често се прибягва до епилация, която има своите плюсове и минуси. При нея косъмчетата се отскубват и е болезнено, но пък ефекта е по дълготраен от бръсненето. При бръсненето със самобръсначка пък за секунди се отървавате от нежеланото окосмяване, но косъмчетата бързо избиват пак. За сметка на това пък няма болка.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Рецепта с орехови черупки за обезкосмяване

Счупете орехи и съберете техните черупки. Вземете шепа от натрошените черупки и ги изсушете хубаво. След това ги изгорете и съберете пепелта им. Получената пепел се смесва с вода. Трябва да получите консистенцията на крем, затова наливайте по-малко вода, докато се получи желаната смес. Готовата смес стои 12 часа, преди да бъде използвана. След тези 12 часа потапяте парче памук в нея и нанасяте върху окосмените зони, които желаете. На ден прилагате процедурата 3 пъти, за да се постигнат максимално добри и сравнително бързи резултати. Препоръчваме да налагате сместа под формата на компрес, който стои на местата с нежеланото окосмяване по 30 минутки. После третираното място се изплаква.

Скоро само ще забележите, че косъмчетата започват да растат много по-бавно, по-тънки са и значително по-малко. Е да това няма да стане за ден два, но си заслужава чакането, като се имат в предвид добрите резултати.

Рецептата може да бъде ползвана не само за крака и подмишници, но и за премахване на нежеланото окосмяване по лицето, над горната устна.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *