Обезкосмяване с черупки на орехи

Обезкосмяване с черупки на орехи – може да звучи малко „фалшиво”, но наистина процедурата е сполучлива и може да ви отърве от всеки косъм

Днес има доста ефикасни процедури за обезкосмяване, като например епилация, която е болезнена, бръснене със самобръсначка, която не се препоръчва, защото след използването и космите стават по-твърди и по-гъсти и чрез лазерна процедура. Лазерната процедура е удобна и гарантира, че нежеланите косъмчета няма да се появят, но пък е скъпичка и не всеки може да си я позволи.

Обезкосмяване с черупки на орех

Обезкосмяване с черупки на орех

Може да избегнете всички тези по-горе изброени процедури и да се доберите на народната медицина, която безболезнени и дълготрайни методи за премазване на нежеланото обезкосмяване. Всеки нежелан косъм по мишниците или по краката може да се премахне с черупките на орехите. Все пак не си мислете, че ще приложите процедурата и хоп, нежеланите косъмчета ги няма. Изисква се време, но резултатите са гладка кожа, без нежелани косъмчета.

Знаем, че сега е лято и всяка дама иска всеки косъм да е на мястото си, а тези, които са нежелани, да изчезнат бързо и затова често се прибягва до епилация, която има своите плюсове и минуси. При нея косъмчетата се отскубват и е болезнено, но пък ефекта е по дълготраен от бръсненето. При бръсненето със самобръсначка пък за секунди се отървавате от нежеланото окосмяване, но косъмчетата бързо избиват пак. За сметка на това пък няма болка.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Рецепта с орехови черупки за обезкосмяване

Счупете орехи и съберете техните черупки. Вземете шепа от натрошените черупки и ги изсушете хубаво. След това ги изгорете и съберете пепелта им. Получената пепел се смесва с вода. Трябва да получите консистенцията на крем, затова наливайте по-малко вода, докато се получи желаната смес. Готовата смес стои 12 часа, преди да бъде използвана. След тези 12 часа потапяте парче памук в нея и нанасяте върху окосмените зони, които желаете. На ден прилагате процедурата 3 пъти, за да се постигнат максимално добри и сравнително бързи резултати. Препоръчваме да налагате сместа под формата на компрес, който стои на местата с нежеланото окосмяване по 30 минутки. После третираното място се изплаква.

Скоро само ще забележите, че косъмчетата започват да растат много по-бавно, по-тънки са и значително по-малко. Е да това няма да стане за ден два, но си заслужава чакането, като се имат в предвид добрите резултати.

Рецептата може да бъде ползвана не само за крака и подмишници, но и за премахване на нежеланото окосмяване по лицето, над горната устна.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *