Облекчете болките в „онези дни“ с ето тази билка

Билката Дяволска уста може да намерите във всяко едно кътче на страната ни. Носи още имената домашна коприва, тамянка, страхливче, наметливо биле. Среща се из нивите, по тревистите места и покрай дворовете в цялата страна.

Това, от което се прави чай и настойка е надземната част на растението. А то е чудесна алтернатива на всички синтетични лекарства при нарушена сърдечна дейност или закъсняваща-подраняваща менструция. Също така значително и безопасно намалява болките в областта на корема и яйчниците по време на цикъл. Разширява кръвоносните съдове, действа пикочогонно, понижава артериалното налягане, има противогърчов ефект. Това се дължи основно на леунорина, който билката съдържа в големи количества.

Прилага се при: • функционални разстройства на централната нервна система,
• при сърдечни неврози, начален стадий на хипертония,
• леки форми на базедова болест, при климактерични смущения.
• понижава артериалното наляга, поради което има благоприятен ефект при хипертония, сърдечно-съдова невроза, стенокардия, кардиосклероза, миокардиопатия, сърдечен порок, гръдна жаба
• закъсняваща и болезнена менструация
• анемия
• Народната медицина го употребява и при безплодие, малария, умствена преумора, главоболие
Билката се препоръчва като помощно средство при туберколоза, трудно уриниране, безплодие.

За да регулирате цикъла си може да пиете от билката в продължение на 20-на дни, всеки ден по 100 мл преди хранене, три пъти дневно. Добре е чая да се приготвя всеки ден, за да е пресен. Трябват ви само 2 супени лъжици от билката, които да се запарят в 400 мл вода и предстои 2 часа.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *