Орехите – това богатство на природата /лечебни рецепти за всякакви болести/

Сега, когато сме в сезона на есенните плодове и зеленчуци, трябва да се възползваме максимално от тяхната сила. Едни от тях са орехите, тези толкова полезни и вкусни ядки. Но освен ядките, и останалата част от дървото и плода може да са много полезни при редица състояния и тяхното коригиране.

“Фигурин

Ако страдате от колит
Приема се настойка от преградките на орехите. За целта сложете в една пластмасова кутийка три супени лъжички преградки от ядките на орехите и ги залейте с водка така, че да бъдат покрити. Оставете ги така една седмица. Приемайте от настойката по 10 капки 3-4 пъти на ден, като ги разтваряте в една супена лъжичка вода. Курсът на лечение е 1-2 месеца.

Намалете кръвната захар, ако страдате от диабет
Пригответе си настойка от листата на орехите, като чаша зелени нарязани листа от дървото се залива с три чаши гореща вода и се оставят в закрит стъклен или емайлиран съд за половин час. След това течността се кипва и отново се оставя, но поне за шест часа. Приемайте по половин чаша 30-40 минути след ядене.

Облекчете артритните болки
Отвара от зелената кора на орехите се приема външно. Две супени лъжици от кората на зелени орехи се залива с една чаша гореща вода и се оставя за 20 минути, след което се намазват болните стави.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *