Билкови отвари при затруднено уриниране

При затруднено уриниране се изпитва огромен дискомфорт, който може да се облекчи с билкови отвари.

Затруднено уриниране е симптом, който се нарича още дизурия и може да се изрази под различни форми, които се изразяват в:

Демир бозан билки за бъбреци

1. Слаба струя при уриниране

2. Започването на уринирането е затруднено

Билкови отвари при затруднено уриниране

Билкови отвари при затруднено уриниране

3. Уринирането е много по-бавно и продължително от обикновено

4. Уриниране на пресекулки (прекъсване)

5. Напъване при уриниране

6. Изтичане на малки капчици след уринирането

7. След края на уринирането пикочния мехур се чувства, че все още не е изпразнен напълно

Задължително трябва да се вземат мерки при затруднено уриниране, защото колкото и незначителен да ви струва този симптом, той може да доведе до тежки последици. При не лечение се нарушава правилното функциониране на пикочния мехур и бъбреците.

Основната причина, която води до затрудняване на уринирането е „препядствие“, което се намира по пътя на урината и често при мъжете над 50 години е увеличена простата.

За да облекчите трудното уриниране ви предлагаме тези рецепти от народната медицина, които ще спомогнат за разрешаването на проблема:

1. Печена ябълка при трудно уриниране – изрязвате вътрешността на една средно голяма ябълка, като изваждате от нея семките. Във вътрешността се поставя една малка щипка с нишадър. Ябълката се запича и когато нишадърът в нея се разтопи се изважда и се изяжда. Консумирайте по 1 една ябълка с нишадър всяка сутрин преди закуска и ще усетите облекчение след 7 дена. Приложете лечението до пълното облекчение на неблагоприятния симптом.

2. Гръмотрън при затруднено уриниране – използват се корените на билката, които се нарязват на ситно После се взима една супена лъжица корени и се залива с 500 милилитра вода. Продължителността на варене на лечебната отвара е 10 минутки. Приема се 4 пъти на ден, като първите 3 приема са преди хранене, а четвъртия се извършва преди сън.

3. Билкова смес при затруднено уриниране – 100 грама семена от пъпеш се счукват. Към тях се прибавят 4 счукани ядни от праскова и 30 грама мечо грозде. Добавят се още по 30 грама от билките маточина, плодове на шипка, липов цвят и корени от коприва. Всички тези билки се заливат с 500 милилитра вряща вода и се запарват за 60 минути. После отварата се прецежда. На водна баня се разтапя 200 грама мед и се прибавя към вече готовата отвара. Приема се 3 пъти на ден по 1 винена чаша, около 2030 минути преди консумирането на храна.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Билкови отвари при затруднено уриниране

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *